Mikkelsen i utfordrerposisjon

Rally Spain 2013
Etter en lærerik debutsesong for Volkswagen Motorsport, føler Andreas Mikkelsen seg moden for å kjempe med de beste i rallyverden denne sesongen. – Men under sesongåpningen i Rally Monte Carlo har jeg litt mer beskjedne mål, sier han.

 

Med startnummer ni på sin VW Polo R WRC håper Andreas Mikkelsen og hans finske kartleser Mikko Markkula at konkurrentene skal få merke at han har lagt en lærerik sesong bak seg. Før årets første VM-runde innrømmer nordmannen at han gleder seg voldsomt til å komme i gang med sesongen, selv om han ikke har store forventninger til en topplassering i helgens tradisjonsrike Rally Monte Carlo.

– Dette er bare mitt andre løp i Monte Carlo, og for å være ærlig så ga ikke det første løpet meg noe særlig erfaring heller. Jeg stilte til start i 2011, men kjørte ut allerede på den første etappen. Derfor har jeg bare en snau kilometer med erfaring fra de utfordrende veiene som venter. Målet denne gangen er å fullføre løpet på en god måte, og dermed stå bedre rustet til neste års løp. Det er et veldig spesielt løp, med svært varierende forhold underveis i løpet, sier han.

Når åpningsrunden er unnagjort, regner 24-åringen med at det vil gå fortere. Resten av rundene på VM-kalenderen kjenner han langt bedre, og han legger derfor ikke skjul på at han har satt seg høyere mål for resten av VM-rundene.

– I fjor handlet det meste om å fullføre løpene for å høste mest mulig erfaring. I tillegg var det første sesongen Mikko og jeg kjørte sammen. Vi lærte mye av fjoråret, og starter årets sesong med god selvtillit. Denne sesongen får jeg litt friere tøyler, og har som mål å kjempe om pallplasser. Jeg føler meg svært komfortabel i bilen og har god tro på at det kan bli en spennende sesong. Jeg trives veldig godt med utfordrerposisjon jeg er i, sier han.