Mikkelsen IRC-mester!

mikkelsen_kypros.jpgAndreas Mikkelsen og Ola Fløene satte et perfekt punktum for et sterkt norsk bilsportår da de vant Rally Kypros og ble sammenlagtvinnere av årets IRC-serie i rally. Dette kom på toppen av tre EM-titler i rallycross.

Andreas Mikkelsenog kartleser Ola Fløene vant Rally Kypros lørdag ettermiddag med sin Skoda Fabia S20000. Seieren holdt også til å vinne IRC sammenlagt denne sesongen. Dermed er Andreas Mikkelsen første nordmann som vinner et internasjonalt rallymesterskap siden Petter Solberg ble verdensmester i 2003.

Mikkelsen og Fløene ledet det meste av Rally Kypros fra løpet startet fredag til målgang lørdag ettermiddag. De var 1 minutt og 40 sekunder foran Skodas fabrikksfører Jan Kopecky i mål, mens svenske Patrik Sandell sluttet på 3. plass. Det var andre IRC-seier på rad for Mikkelsen som også vant Rally Skottland. I tillegg sikret han seg seier i det italienske mesterskapet forrige helg. En fantastisk sesongavslutning for 22-åringene med andre ord.
Sammenlagt endte Mikkelsen på 153 poeng, ble fulgt av Skodas to fabrikksførere. Kopecky på andreplass sluttet på 152 og Juho Hänninen på 3. plass endte på 125.