Mikkelsen jakter seier i San Marino

a_mikkelsen4.jpgAndreas Mikkelsen har det hektisk om dagen. Han dro rett fra IRC-runden i Belgia til San Marino for å kjøre en ny runde av det italienske grusmesterskapet.

Nordmannen satte kursen mot støvellandet vel vitende om at seier i Rally San Marino vil være avgjørende i hans mål om å vinne Trofeo Rally Terra (TRT) – det italienske grusmesterskapet – i sin Škoda Rally Team Italia Fabia Super 2000.
Andreas sikret seg maksimalt med poeng i det første løpet, Rally Adriatico, tidlig i april, men mistet seieren i Rally Costa Smeralda i mai da han måtte gi fra seg ledelsen etter å ha skadet bilen på de steinete veiene på Sardinia. Han komme ikke til å delta i fjerde runde av grusmesterskapet på grunn av kollisjon med en IRC-runde. Derfor vet 22-åringen at han er avhengig av å hente hjem så mange poeng som mulig i San Marino.

– Da det ble klart at jeg skulle delta i TRT, var målet å vinne mesterskapet. Dette er fortsatt vårt mål, og jeg tror det er oppnåelig. Vi har holdt bra tempo i mesterskapet og jeg har virkelig fått føle hvor bra bilen er på grus. Med problemene i Rally Costa Smeralda og det at vi ikke stiller til start i Rally San Crispino, er sjansen for å vinne sammenlagt blitt mye vanskeligere. Men med seier i helga, vil vi fortsatt være med å kjempe om tittelen, sier Andreas.

Škoda-føreren, som har med seg sin faste kartleser Ola Fløene, er forberedt på en tøff kamp om herredømmet i San Marino.

– Konkurransen vil bli stor i San Marino i år. Mange svært erfarne sjåfører stiller til start, men jeg skal gjøre alt for å slå dem alle sammen. De argeste konkurrentene tror jeg vil bli Andrea Aghini og Piero Longhi, som har vunnet tre ganger før. Men vi skal heller ikke glemme Andrea Navara, som kjører på hjemmebane, sier han.

Rally San Marino, som kjøres fredag og lørdag, består av 11 fartsetapper fordelt på 127,42 kilometer. Etappene i fjellene i og rundt San Marino består av en blanding av sandaktige og sporete grusveier i utfordrende karakter.
– Disse veiene kan bli svært glatte når de er tørre, og når det er vått kan store klumper av sandholdig grus bli løftet fra overflaten og grave frem steiner og hull, forklarer Škoda Rally Team Italia-sjef Pierfrancesco Zanchi.
– Men det finnes ingen unnskyldninger, og vi kan ikke gjøre noen feil. Vi er nødt til å gå inn i rallyet full av selvtillit og vi må komme ut av det med en seier, legger han til.

Zanchi forteller videre at dette ikke er et raskt rally. Gjennomsnittshastigheten ligger på rundt 95 km/t.
– Så hvis Andreas fortsetter å være rolig og full av selvtillit, og fortsetter tempoet han har hatt i de siste rundene, vil han ha en veldig god mulighet til å vinne løpet, mener han.

Etter Rally San Marino, vil Mikkelsen neste planlagte løp i TRT være Azzano Rally fra 30. september til 1. oktober.