Mikkelsen jublet for Ogier

Rally France 2013
Andreas Mikkelsen var litt skuffet etter sjuendeplass i Rally Frankrike. Men nordmannen kunne glede seg over at teamkamerat Sebastien Ogier vant VM-runden og samtidig sikret seg VM-gull.

 

Rally Frankrike var Andreas Mikkelsens første VM-runde på asfalt med VW Polo R WRC. Derfor var det ingen som hadde forventet at han skulle kjempe helt i toppen.

– Det var ikke realistisk å tro at vi allerede i mitt første asfaltløp skulle kjempe med de beste. Men jeg hadde likevel forventet at det skulle gått enda bedre, innrømmer 24-åringen, som ikke ble helt komfortabel med bilen denne helga.

– Vi måtte være tålmodige, spesielt på lørdag, for å få det beste ut av situasjonen. Sånn sett lærte jeg mye i helga, og det lover godt for fremtiden. Forholdene var vanskelige, og jeg reiser hjem flere erfaringer rikere, sier han.

– Dessuten ble avslutningen på løpet en liten opptur. Søndagen var mye bedre for oss. Da leverte vi topp fem-tider på fire av etappene. Og jeg er stolt av å tilhøre samme team som verdensmesteren, poengterer han.

For Volkswagen Motorsport ble den franske VM-runden en fest. Sebastien Ogier har vært i en klasse for seg denne sesongen, og da passet det bra at han sikret seg VM-tittelen etter å ha vunnet VM-runden på hjemmebane.

–Dette er definitivt den mest fantastiske rallyhelgen i min karriere. Torsdag ble det klart at jeg ble verdensmester, og søndag vant jeg VM-runden i mitt hjemland. Jeg er overlykkelig og ønsker å takke hele teamet. Jeg er stolt av jobben som er blitt gjort og hva vi har klart å oppnå, sier verdensmester Ogier, som altså er teamkamerat med Andreas Mikkelsen.