Mikkelsen kan sikre seg VM-bronse

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2014 - DEUTSCHLAND RALLY
Andreas Mikkelsen kan i helgen krone en meget sterk rallysesong med å sikre seg VM-bronse – selv om det fortsatt gjenstår to VM-runder.

Nordmannen har fått sitt store rallygjennombrudd denne sesongen. Fire pallplasser – andreplass i Sverige og Polen, og tredjeplass i Tyskland og Australia – og ytterligere fire topp fem-plasseringer, sier sitt om 25-åringens prestasjoner. Dette har gitt han en fin mulighet til å sikre tredjeplassen i VM-sammendraget under helgens Rally Frankrike, som er sesongens tredje siste VM-runde. Før helgens løp er det et gap på 41 poeng ned til Mikko Hirvonen på fjerdeplass. Klare Andreas å øke forspranget ned til fjerdeplass med ytterligere 14 poeng, så er det ingen som kan ta i fra den norske Volkswagen Motorsport-føreren VM-bronse i årets mesterskap.

– Mitt store mål for helgen er selvsagt å sikre meg tredjeplass og bronse i VM. Det vil gi meg frie tøyler under de to siste VM-rundene i Spania og Wales, i og med at jeg ikke behøver å tenke på sammendraget. Samtidig ønsker jeg også å hjelpe min kartleser Ola Fløene til VM-bronse for kartlesere. Ola ligger bare to poeng bak tredjeplassen for øyeblikket. Derfor kommer det til å bli en interessant avslutning på sesongen, som forhåpentligvis ender med VM-bronse til oss begge, sier Andreas.

Han ser frem til å kjøre på asfalt igjen, og stiller til start med en god porsjon selvtillit etter tredjeplass under asfaltrunden i Tyskland tidligere i år.

– Tredjeplassen i Tyskland var et sterkt resultat, og jeg håper å prestere like bra i Frankrike. Jeg liker Rally Frankrike veldig godt, og med noen nye etapper kommer det til å bli et utfordrende  og spennende løp. Mitt mål er å være med å slåss om seieren og med det sikre meg nok poeng til at jeg kan senke skuldrene før de to siste VM-rundene, sier han.