Mikkelsen kjører for seier

ford-fiesta-s2000_460.jpg-Det hadde vært fantastisk å kunne gi Ford og M-Sport en seier i første VM-løp med den nye Fiestaen, sier Anderas Mikkelsen foran hans debut med Ford Fiesta S2000 i Rally Sweden.

Ford har hatt suksess med seier i første IRC-løp i Monte Carlo og i Qatar med sin nye Ford Fiesta S2000. Nå vil Andreas Mikkelsen vinne S2000-klassen i Rally Sweden.

-Det er en fantastisk mulighet for meg å få kjøre for M-Sport med den nye bilen i Sverige. Det er et løp jeg liker godt og har gode minner fra i 2008 da jeg endte på 5. Plass totalt i en Focus WRC. Det er et løp som er veldig likt de norske vinterløpene, så både Ola Fløene og jeg er godt forberedt. Etter å ha sett hva Mikko Hirvonen gjorde med den nye Fiestaen i Monte Carlo og med M-Sport i ryggen er målet helt klart å kjempe for seier i S2000-klassen i Sverige. Det hadde vært fantastisk å gi Ford og M-Sport en seier i det første VM-løpet med bilen, sier Andreas Mikkelsen foran neste helgs VM-åpning.

Mikkelsen og hans kartleser Ola Fløene skal kjøre for M-Sport sammen med portugiseren Bernardo Sousa. I tillegg stiller også Martin Prokop og Janne Tuohino med den nye Fiesta S2000 i private team.

Marcus Grönholm kjørte 320 km med test med den nye biloen i Kall i Sverige denne uken. Andreas Mikkelsen var til stede der og fulgte testen. Han hadde imidlertid ikke lov til å teste selv på grunn av VM-reglene. Men Andreas får sin første test i bilen under den offisielle FIA-testen i Sverige på mandag.

-Etter to seire i Monte Carlo og i Qatar skal vi nå kjøre med den nye bilen under nye ekstreme forhold i Sverige. Vi er overbeviste om at vi kan gjenta suksessen i Sverige, sier M-Sports teamsjef Malcolm Wilson.

-Fiestaen er very fin å kjøre, og jeg var imponert over hvordan den lå på veien. Et var perfekt. Motoren føles veldig sterk, så man får en god følelse av at dette er en skikkelig rallybil. Den er spennende ettersom man må være aggressiv. Men allikevel sitter den godt på veien, sier Marcus Grönholm, som selv kjører en Focus WRC i team med Henning Solberg i Sverige.