Mikkelsen kjører italiensk mesterskap

mikkelsen_monte11.jpgAndreas Mikkelsen har signert en avtale med Volkswagen-importøren i Italia om å kjøre det italienske grusmesterskapet i en Skoda Fabia S2000. Bilen skal driftes av Skoda Rally Team Italia (SRTI), som også drifter bilen for Andreas i IRC.

– Det er virkelig en fjær i hatten for Andreas (Mikkelsen) og Ola (Fløene) at italienerne ser til Norge for å finne en sjåfør og kartleser som kan representere dem i det nasjonale grusmesterskapet. De kunne fort ha valgt en av sine «egne», sier Erik Veiby, som er manager for Andreas.

Andreas og kartleser Ola Fløene har gode relasjoner til SRTI, i og med at de også drifter bilen nordmennene kjører for Skoda UK Motorsport i IRC-serien – og det er selvsagt et stort pluss for lagfølelsen at de får flere konkurranser sammen.
Grusmesterskapet i Italia består av seks rally, og Andreas og kartleser Ola Fløene skal kjøre fem av rundene. I og med at ett av løpene kolliderer med IRC-runden på Azorene 14.-16. juli, må de stå over ett løp.

– Dette er en veldig fin mulighet for oss til å få konkurransetrening og enda mer mesterskapserfaring. Vi skal kjøre den samme bilen som vi gjør i IRC – en Skoda Fabia S2000 – noe som vil gi oss mer tid i bilen. I IRC-serien er ni av 11 runder på asfalt, derfor vil mesterskapet i Italia bidra til svært verdifull erfaring på grus denne sesongen, sier Andreas.

Mesterskapet starter med Rally Costa Smeralda (Olbia, 5.-7. mai), før følgende løp står på programmet for nordmannen: Rally San Marino (San Marino, 1. og 2. juli)
Rally Azzano (Azzano Decimo – Pordenone, (30. september- 1. oktober)
Rally Conca d’Ora (Palermo, 28. og 29. oktober).