Mikkelsen kjører på Korsika

andreas_mikkelsen_2011.jpgAndreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene vil delta i rallyet Ronde De La Giraglia kommende helg, et nasjonalt løp på den franske øya Korsika.

De stiller til start i asfaltrallyet i sin Skoda Fabia S2000 UK Motorsport, og ser på løpet som en test før de kommende rundene i Intercontinental Rally Challenge (IRC). Hele ni av årets 12 IRC-runder foregår på asfalt, og dermed vil løpet på Korsika være en svært nyttig gjennomkjøring før sesongens andre IRC-runde – Rally Islas Canarias El Corte Ingles, som går av stabelen 14. til 16. april.

– Jeg deltok i WRC-løpene på Korsika i 2007 og 2008. Det er ganske slitt asfalt på øya, så et veldig bra sted å teste før løpet på Gran Canaria. Jeg fikk mange mil med test i bilen før sesongen startet, så jeg føler meg komfortabel med bilen. Nå vil jeg også få noen mil i et skikkelig rally, noe som er veldig verdifullt å ta med seg før neste løp, sier Andreas.

De Ronde De La Giraglia har sin base i Bastia, på nordøstkysten av Middelhavsøya. Rallyet består av 10 farstetapper – to etapper som kjøres tre ganger første dag, og to etapper som kjøres to ganger andre dag. Andre dag kjøres løpets lengste fartsetappe, den drøyt 25 kilometeter lange Minerbio-Pino-etappen.

Etappene på nordsiden av øya er et stykke fra Ajaccio regionen, der tredje runde av IRC, Tour de Corse (13-15 mai), finner sted. Likevel ser teamet på Ronde De La Giraglia som en utmerket mulighet til å teste på asfalt under sammenlignbare forhold som venter senere i sesongen.