Mikkelsen kjører Rally Bohemia

a_mikkelsen_460.jpgRallytalentet Andreas Mikkelsen (20) og hans kartleser Ola Fløene fortsetter å teste ut muligheter foran neste sesong. Til helgen kjører de det tsjekkiske Rally Bohemia i en Skoda Fabia S2000, og da kan de komme til å bli møtt av snø.

Den norske rallyduoen reiser direkte fra suksess i det svenske mesterskapet på lørdag til Tsjekkia for å teste nok en bil i klassen Super 2000. På lørdag endte de på en sterk andreplass totalt i sesongens siste runde av det svenske mesterskapet. Da kjørte de en Subaru Impreza Cup-bil, og var under fem sekunder bak tidligere VM-førere Per-Gunnar Andersson i en Mitsubishi Lancer E9.

-Vi har kjørt to løp i Sverige nå, og det har gått bare bedre og bedre. På slutten av løpet på lørdag følte jeg at vi hadde en skikkelig godfølelse igjen, så nå gleder vi oss bare til å kjøre her i Tsjekkia, sier Andreas Mikkelsen.

Det er asfaltveier og en svært konkurransedyktig Skoda Fabia S2000 som venter Mikkelsen og Fløene på fredag og lørdag. Det er andre gang de kjører en S2000-bil. De testet ut en Opel Corsa, også det i Tsjekkia, da de deltok i Bohemia Rally i august.-Vi har testet Skodaen i dag, og det var en utrolig opplevelse. Bilen er bare helt rå. Spesielt på motorsiden var det stor forskjell til den Opelen vi kjørte tidligere i år. Vi har kjørt 60 km på asfalt her i Tsjekkia i dag, og i morgen starter gjennomkjøringen av løypa. Vi har fått rapporter om at det er snø inne på en av etappene, så det kan bli spennende, sier en opprømt Andreas Mikkelsen.

Skoda Fabia har vist seg som den beste Super 2000-bilen ved siden av Peugeot 207 i det siste, men Andreas Mikkelsen føler ikke noe spesielt prestasjonspress foran Rally Bohemia.

-Bilen er ny for oss, og det er hard konkurranse her. Det hadde selvfølgelig vært fint med en plass på seierspallen, men jeg tror det blir tøft.

Super 2000 er en voksende klasse for firehjulsdrevne rallybiler med toliters motorer uten turbo. Bilen Mikkelsen og Fløene skal kjøre i Tsjekkia har en firesylindret, 16-ventilert motor som yter 265 HK og har et dreimoment på 245 Nm. Det er en sekstrinns sekvensiell girkasse fra anerkjente X-track i bilen. Mikkelsen og Fløene skal kjøre for det italienske teamet MRT By Nocentini, som blant andre har hatt den russiske VM-føreren Evgeny Novikov som sin førere i Barum Rally tidligere i år.

Den koreanske dekkprodusenten Hankook har et tett samarbeid med Opel og utviklingen av bilen som Mikkelsen kjørte i Barum Rally. Dette samarbeidet fungerte så bra at Mikkelsen vil kjøre med Hankook-dekk også i Rally Bohemia, og det er første gang disse dekkene sitter på en Skoda Fabia S2000.

Det er en egen internasjonal serie, Intercontinental Rally Challenge (IRC) for denne klassen som er blitt svært populær. Ærverdige Rally Monte Carlo har for eksempel valgt å være med i IRC fremfor rally-VM (WRC) neste år. Målet for Mikkelsen og Fløene er å delta i denne serien neste år.

Rally Bohemia er et kjent asfaltrally, og det er i år 36. gang løpet kjøres. Det har sin base i byen Mlada Boleslav, der Skoda har sin bilfabrikk. Mlada Boleslav ligger sju mil nord for Praha og har 55 000 innbyggere. Løpet inneholder totalt 12 fartsetapper, og fem kjøres fredag og sju på lørdag. Løpets lengste etappe er hele 45,2 km lang, og kjøres to ganger på fredag. Siste gang i kveldsmørke.

-Jeg er litt spent på hvordan det blir. Jeg har kjørt veldig rally i mørket, men normalt har vi svært gode noter, så jeg tror ikke det skal bli noe problem, sier Mikkelsen som heller aldri har kjørt en så lang etappe på asfalt tidligere. Det er også på denne etappen det har vært snø på et punkt de siste dagene.

Løpet avsluttes med en Super Spesial-etappe inne på bilbanen Sosnova, der Sverre Isachsen tidligere i høst sikret seg EM-tittel i rallycross.

Andreas Mikkelsen og Ola Fløene vil ikke mangel konkurranse i Rally Bohemia. Skoda stiller med begge sine fabrikksførere, finske Juho Hänninen og tsjekkiske Jan Kopecky når det kjøres løp i hjembyen. Roman Kresta i en Peugeot 207 S2000, Pavel Valousek i Skoda Fabia S2000, Vaclav Pech i en Mitsibishi Lancer og Jaromir Tarabus i en Fiat Abarth Grande Punto S2000 er andre sterke førere i det 75 bils store feltet.