Mikkelsen kjører Rally Romania

a_mikkelsen_12_juli.jpgAndreas Mikkelsen reiser til IRC-runden i Romania denne helgen for å øke sin sammenlagtledelse i mesterskapet. Årets åttende runde av IRC finner sted sentralt i Transylvania-regionen, som er godt kjent fra Bram Stokers Dracula-roman.

Det er første gangen Andreas og kartleser Ola Fløene konkurrerer i Romania, og løpet er nytt også i IRC-sammenheng, så guttene ser frem til å få gjennomført en god test før det hele braker løs fredag.
Sibiu Rally er et stort sportsarrangement i Romania, og med etapper i naturskjønne omgivelser vil løpet bli en begivenhet for så vel deltakere som tilskuere.
– Etter et godt løp i San Marino sist, har jeg bra selvtillit før runden i Romania. Jeg har hørt mye positivt om Sibiu Rally, og jeg ser frem til å se med egne øyne og erfare hvordan grusveiene er der. Jeg liker å besøke nye steder og kjøre på nye veier, så dette er en utfordring jeg gleder meg til. Fra før har jeg selvsagt hørt om Transylvania og Dracula, men jeg håper virkelig ikke at jeg møter han på nattetappene, sier Andreas spøkefullt.

Løpet, som også er en del av det romanske mesterskapet og EM-runde, består av 12 etapper på til sammen 205,8 kilometer på hovedsakelig grus, men også litt asfalt. Det hele starter tidlig på ettermiddagen fredag, og i alt vil det bli kjørt 10 mil med fartsetapper. Blant annet skal førerne ut i en superspesial hvor to og to biler konkurrerer mot hverandre på en rallycrossbane. I tillegg er det også to nattetapper, hvorav den ene er på asfalt.
Lørdag venter blant annet løpets lengste etappe på 30 kilometer. Det hele avsluttes med seiersseremoni på ettermiddagen.
Eurosport vil som vanlig sende høydepunkter fra løpet.

Mer om IRC: www.ircseries.com  
Andreas Mikkelsens hjemmeside: www.andreasmikkelsen.com