Mikkelsen kjemper om seieren

a_mikkelsen_irl_12_2.jpgDet ligger an til å bli en spennende avslutningsdag av IRC-runden Circuit of Ireland Rally. Andreas Mikkelsen ligger på andreplass, kun 0,6 sekunder bak sin Skoda-kollega Juho Hänninen som leder.

Alt ser ut til å dreie seg om den regjerende IRC-mesteren fra Norge og den finske IRC-mesteren fra 2010. De to Skoda-rivalene har skaffet seg et solid forsprang på konkurrentene, for ned til tsjekkeren Jan Kopecky på tredjeplass er det nesten halvminuttet etter første dag av årets tredje IRC-runde.

Andreas Mikkelsen, med Ola Fløene i kartleserstolen, ledet store deler av første dag. Men Skoda UK Motorsport-føreren mistet ledelsen da finnen snek seg forbi med seks tideler etter SS4. SS5 ble kansellert på grunn av de vanskelige værforholdene. Dermed er det ikke mer enn et snaut sekund som skiller de to for før dagens avsluttende etapper. Til sammen 10 etapper gjenstår.

– Vi kjører ikke voldsomt fort. Det er svært glatt, og jeg kjører etter forholdene. Vi hadde en liten feil like etter starten på SS3, hvor vi traff en gjerdestolpe, men det var aldri farlig. Jeg er ganske så komfortabel med tempoet vi har lagt oss på, sier Andreas Mikkelsen.

LIVE resultater