Mikkelsen kjempet seg inn på pallen

 1. A_Mikkelsen_15_KORS 2
  Andreas Mikkelsen visste at Rally Frankrike ville bli et vanskelig løp, derfor er tredjeplass et bra resultat selv om han var svært nær en andreplass.

  Rally Frankrike går inn i historiebøkene som et ekstremt løp. Natt til fredag slo uværet til på Korsika, og tropisk storm førte til at flere etapper måtte avlyses. I tillegg ble veiene ekstra vanskelig med mye stein og grus på asfalten.

  – Alt i alt har det vært en god helg for oss, selv om vi begynte litt forsiktig og hadde bremseproblemer på fredag. Men vi bygde stein på stein for hver etappe, og kjørte oss oppover på resultatlista. Det var nesten så vi klarte andreplass, og jeg skulle gjerne vært noen sekunder raskere slik at vi hadde stått nest øverst på pallen, sier Andreas, som var 3,2 sekunder bak briten Elfyn Evans som ble nummer to. Nordmannens finske teamkamerat Jari-Matti Latvala stakk av med seieren, 43 sekunder foran Evans.

  – Jeg visste at det ville bli et vanskelig løp uten noen test i forkant. Samtidig gjorde været sitt til at forholdene ble ekstra krevende, sier 26-åringen, som har Ola Fløene i kartleserstolen.

  Med seier til Latvala betyr det at han har sikret seg et stort forsprang i kampen om VM-sølvet når to VM-runder gjenstår. Men Andreas har på sin side 28 poengs forsprang på Mads Østberg som ligger på fjerdeplass.

  – Nå er jeg avhengig av at Jari-Matti Latvala feiler på de to siste løpene for at jeg skal klare å hente han inn igjen. Så det er ikke noe jeg tenker på. Like viktig for meg er det at jeg har fått en luke ned til fjerdeplassen som gjør at jeg kan slippe med litt mer løs før Spania og Wales, sier Norges fremste rallyfører, som i sesongens 11. VM-runde var på pallen for sjuende gang denne sesongen.

   

  VM-sammenlagt etter 11 av 13 runder:

  1 Ogier (VW) 238 poeng

  2 Latvala (VW) 160

  3 MIKKELSEN (VW) 126

  4 Østberg (Citröen) 98

  5 Neuville (Hyundai) 86

  6 Meeke (Citröen) 83

  7 Evans (Ford) 81

  8 Paddon (Hyundai) 66

  9 Tänak (Ford) 63

  10 Sordo (Hyundai) 60