Mikkelsen kjører for sin første WRC-seier

Rally Australia 2014
Andreas Mikkelsen har i praksis sikret seg VM-bronse og kan senke skuldrene og kjøre for seier i årets nest siste VM-runde.

Det er kun syltynne teoretiske muligheter som kan frata Andreas Mikkelsen å bli den andre nordmannen i historien som tar en VM-medalje i rally. Kun Petter Solberg har klart dette tidligere. Med medaljen praksis i boks, har 25-åringen fått friere tøyler av teamledelsen, og kan kjøre for karrierens første seier i en VM-runde. Denne sesongen har han tre andreplasser (Sverige, Polen og Frankrike) og to tredjeplasser (Tyskland og Australia) – og fire av pallplassene er kommet i løpet av de fem siste løpene. Tiden er derfor moden for at han tar steget øverst på pallen.

– Jeg reiser til Spania uten press, i og med at andreplassen i Frankrike i forrige løp var det som i praksis sikret meg bronse i VM. Dette var viktig for meg, for nå kan jeg kjøre uten press i de to siste løpene. Det tror jeg vil kunne hjelpe meg til endelig å vinne en VM-runde. Jeg vil mest sannsynlig ta litt ekstra risiko for å nå målet om å klatre til topps. Jeg har blitt nummer to ved tre anledninger denne sesongen, og jeg skal gjøre det som står i min makt for å vinne. Lykkes jeg ikke i Spania, vil jeg forhåpentligvis lykkes i sesongens siste VM-runde i Wales i november, sier sprudlende opplagt Andreas Mikkelsen.

Sammen med kartleser Ola Fløene har han hatt en formidabel sesong, og mer enn innfridd forventningene til teamledelsen i Volkswagen Motorsport – årets suverent beste rallyteam. Det tyske teamet har nærmest gjort rent bord denne sesongen, og de har for lengst avgjort fabrikkmesterskapet og de har også sikret seg samtlige medaljer i førermesterskapet. Foreløpig er det åpent om det blir Sebastien Ogier eller Jari-Matti Latvala som blir verdensmester, selv om Ogier har en liten luke på Latvala før de to siste løpene. Uansett blir det tre VW Polo R WRC-førere på pallen i VM-sammendraget i 2014-sesongen.

Ikke rart teamsjef Jost Capito smiler bredt før VM-runden i Spania.

– Med fem pallplasser har Andreas og Ola allerede langt overgått målsettingen for sesongen. Men nå har de muligheten til virkelig å sette prikken over i-en med en perfekt avslutning på sesongen ved å vinne enkeltløp. I tillegg står tittelkampen mellom Sebastian (Ogier) og Jari-Matti (Latvala), og som team kan du ikke ønske deg større motivasjon foran Rally Spania. Vi ser virkelig frem til en spennende duell, sier Capito.

 

FIA World Rally Championship (WRC), sammenlagt etter 11 av 13 VM-runder:

1.         Sébastien Ogier         217

2.         Jari-Matti Latvala      190

3.         Andreas Mikkelsen   143

4.         Mikko Hirvonen         93

5.         Thierry Neuville        83

6.         Kris Meeke     82

7.         Mads Østberg            80

8.         Elfyn Evans    71

9.         Martin Prokop           38

10.       Dani Sordo     30