Mikkelsen kjører på "hjemmebane"

Rally Finland 2014
Årets første asfaltrunde i rally-VM blir en spesiell opplevelse for Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene. Løpet i Tyskland er hjemmebane for Volkswagen Motorsport, som er teamet til den norske duoen.

– Vi ønsker selvsagt ikke å skuffe verken teamet eller de mange tusen tyske supporterne som kommer til å følge oss på etappene og på serviceplassen, forteller Andreas, som i sin VW Polo R WRC ligger på tredjeplass i VM. Foran seg på resultatlista har han kun teamkameratene Sebastien Ogier og Jari-Matti Latvala. Volkswagen Motorsport har vunnet samtlige VM-runder denne sesongen, men hvis de skal vinne på hjemmebane, er de nødt til å bryte en barriere. Et tysk fabrikkteam har nemlig aldri vunnet VM-runden i Tyskland.

– Dessverre fikk jeg ikke deltatt i Tyskland i fjor, på grunn av at kartleseren min hadde pådratt seg brudd i to ryggvirvler. Men jeg fikk med meg gjennomkjøringen, og fikk et godt inntrykk av hvordan etappene er. Ola og jeg bør kunne dra nytte av dette i år. I tillegg deltok vi i 2012 i en Skoda Fabia, og slo flere WRC-biler. Så jeg føler meg ganske trygg og gleder meg til å delta, sier Andreas, som har ladet opp til løpet blant annet med noen avslappende dager med laksefiske i Altaelva.

– Det var virkelig noen befriende dager, og store kontraster til det travle livet jeg lever. Med så mange reisedøgn som jeg har, var det utrolig godt å kunne kople av på denne måten, sier han.

Andreas legger ikke skjul på at det er spesielt viktig for teamet å hente hjem et godt resultat i helgen. Interessen fra både tilskuere og media vil være enormt, og det er ingen tvil om at det er stor prestisje for det tyske teamet å gjøre det godt på hjemmebane.

– Selv om Volkswagen Motorsport har levert en fantastisk sesong, vil ikke løpet på noen måter bli enkelt. Sesongens første asfaltløp er alltid spesielt, og vi har mange gode konkurrenter som er dyktige asfaltførere, understreker han.

Andreas Mikkelsens tyske team har en fantastisk sjanse til å benytte VM-runden på hjemmebane til å gjøre rent bord denne sesongen. De har nemlig muligheten til å sikre seg alle tre VM-titlene, det vil si fabrikkmesterskapet, førermesterskapet og kartlesermesterskapet. Klarer Ogier, som leder VM sammenlagt, å holde Mads Østberg mer enn 112 poeng bak seg etter helgens runde, er det bare hans to teamkamerater Latvala og Andreas Mikkelsen som kan ta han igjen. Før løpet er det hele 121 poeng ned til Østberg.

– Vi har noe uoppgjort med Rally Tyskland siden i fjor. Da klarte vi ikke å kapre en pallplass, og det er ikke noe godt minne å ha. Det vil vi revansjere i år. Å vinne foran hjemmepublikummet er alltid spesielt. Vi har bevist at vi er det beste teamet denne sesongen, og har de tre beste førerne. Samtidig tar vi ikke noe for gitt. Derfor går vi inn i dette løpet med det samme engasjementet, presisjonen og fokuset som vi har hatt i de 12 løpene vi har vunnet på rad. Vi ønsker å gi våre supportere i Tyskland en seier å juble for, sier teamsjef Jost Capito.