Mikkelsen klar for tøff VM-runde

mikkelsen_floene_vw.jpgAndreas Mikkelsen er klar for VM-runden i Hellas – ett av de desidert tøffeste løpene i WRC-sirkuset. Nordmannen vil høste nyttige erfaringer både for sin egen del og for Volkswagen-teamet, som neste år er nytt fabrikkteam i VM.

22-åringen skal sammen med kartleser Ola Fløene kjøre utvalgte WRC-runder i 2012 for Volkswagen Motorsport, som forbereder seg til full VM-satsingen i en VW Polo R WRC i 2013. Franskmannen Sebastien Ogier er allerede knyttet til VW som fabrikkfører, og blir Andreas Mikkelsens teamkamerat i helga. Runden i Hellas en real test både for førere, bilene og resten av teamet. Steikende varme og røft underlag vil by på store utfordringer.
– Det er spesielt viktig for meg å bli kjent med fartsetapper og å samle så mye erfaring som mulig, sier Andreas, som likevel forsikrer at han ikke vil ta det som en søndagstur.
– Jeg skal gjøre mitt beste og vise hva som bor i meg. Derfor skal jeg prøve å holde et høyt tempo. I likhet med Rally Argentina, er Akropolis et rally som er veldig tøft for bilene. Og med mer enn 400 kilometer er det også et ganske langt løp. Du må bruke hodet for at bilen skal overleve løpet, sier han med et smil.
Teamkamerat Ogier har gode erfaringer fra Hellas, og vant WRC-runden der så sent som i fjor.
– I år vil jeg delta for at teamet skal kunne samle så mye erfaring som overhodet mulig med tanke på neste års WRC-satsing. Skulle vi i tillegg klare å vinne S2000-klassen, så er jeg sikker på at ingen vil ha noe i mot det, sier Ogier.
I påvente av at VWs Polo WRC-bil skal bli klar, stiller teamet med Skoda Fabia S2000. Også direktør for VW Motorsport, Jost Capito, understreker hvor verdifullt nettopp dette løpet er for neste sesongs satsing.
– Hellas er et av de tøffeste løpene på kalenderen, og stiller høye krav til teknologi og teamene. Erfaringene vi får med oss blir svært viktige foran neste sesong, sier han.