Mikkelsen-ledelse krymper

Andreas Mikkelsen/Torstein Eriksen holder fortsatt ledelsen i WRC2-mesterskapet etter Rally New Zealand, men ledelsen krymper.

Den norske Skoda-duoen har kjørt sine 7 løp og er ferdig med sesongen.To av de sju løpene har de brutt.

Hjemmefører Haydon Paddon i Hyundai vant WRC2 i helgen. På andreplass kom polske Kajetan Kajetanowicz i Skoda. Han klatret da opp til andreplass i VM, 13 poeng bak Mikkelsen. Han har fortsatt kun kjørt 5 løp, men av sju kjørte løp så er det de seks beste resultatene som skal telle.
Emil Lindholm (Skoda) er nå på 3.plass, også han med fem løp. Både Kajetanowicz og Lindholm er på startlisten i neste VM-runde, Rally Katalonia. Der blir det tøff konkurranse, noe som kan være til Mikkelsens fordel. Også Yohan Rossel, Nikolay Gryazin og Jari Huttunen er påmeldt i Spania.

Maksimalt kan man få 28 poeng på ett løp med seier både i løpet og på Power Stage.

Top-5 WRC2 Førere (etter 11 av 13 runder)

1.Andreas Mikkelsen (NOR), ŠKODA FABIA Rally2 evo, 109 (7 løp)