Mikkelsen måtte bryte i Spania

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2016 -WRC Spain (SPA) -  WRC 13/10/2016 to 16/10/2016 - PHOTO :  @World

Andreas Mikkelsen lå på tredjeplass da han rullet ut av Rally Spania og måtte bryte. – Jeg kom rett og slett for fort i en høyresving, forklarer nordmannen.

 

Det var et skikkelig smell, og bilen landet på taket og ble så skadet at den ikke lar seg reparere til i morgen. Dermed er årets tredje siste VM-runde sluttkjørt for Andreas Mikkelsen og kartleser Anders Jæger.

– Det var en ordentlig solid krasj. Vi kom for fort rundt en høyresving. Vi kjørte den samme etappen tidligere på dagen. Da vi skulle kjøre den for andre gang, var planen å kjøre svingen litt fortere. Dessverre så bommet jeg på svingen, for det viste seg at det var en annen sving jeg hadde i tankene, forklarer Andreas Mikkelsen, som ikke kunne gjøre noe da bilen driftet ut, traff autovernet og ble vippet rundt og landet på taket.

– Heldigvis er vi godt sikret i bilen, og både Anders og jeg kom fra det uten skader. Dessverre ble bilen så ødelagt at vi er nødt til å hive inn håndkleet i Rally Spania for i år, sier han.

Det betyr at 27-åringen går en meget spennende innspurt av sesongen i møte. Før Rally Spania lå han på andreplass i VM-sammendraget, men risikerer nå at Thierry Neuville kan gå forbi han i sammendraget. Belgieren overtok tredjeplassen i løpet da nordmannen måtte bryte.

– Det er selvsagt veldig surt, men jeg lover å komme sterkere tilbake, sier Andreas, som får sjansen til å revansjere seg i Wales Rally GB allerede om to uker, før årets VM-sesong avsluttes med Rally Australia i slutten av november.