Mikkelsen med asfaltdebut

Rally Australia 2013
Andreas Mikkelsen ser frem til Rally Frankrike og sin asfaltdebut i VW Polo R WRC. I fjor kjempet han jevnt med suverene Sebastien Ogier i en S2000-bil.

 

Og nettopp teamkamerat Ogier har muligheten til å krone en fantastisk sesong for Volkswagen Motorsport med å bli verdensmester på hjemmebane i helgen. Franskmannen har opparbeidet en solid ledelse i sammendraget, og det meste må gå galt om han ikke blir verdensmester i 2013. For Andreas Mikkelsen er Ogier en stor inspirasjonskilde, og nordmannen vet at han også har et høyt tempo inne. Det beviste han under Rally Frankrike i fjor, da han i store deler av løpet knivet med Sebastien Ogier da de begge kjørte Skoda Fabia S2000.

– Jeg ser virkelig frem til å få asfalt under hjulene igjen. I fjor hadde Sebastien og jeg en lang og spennende duell i Frankrike, helt til jeg fikk motorproblemer. Derfor er jeg ekstra spent på å se hvordan det blir denne gangen, sier Andreas Mikkelsen, som nå også er ute med en dokumentarfilm (se link nederst i pressemeldingen).

VM-runden blir hans asfaltdebut i en Polo R WRC, men asfalt er ikke noe ukjent underlag for ham. Etter noen sesonger i IRC har 24-åringen opparbeidet seg bra med erfaring på asfalt.

– Jeg har kjørt Rally Frankrike de to siste årene. De raske asfaltveiene ser ut til å passe meg bra. Veiene er veldig raske, sammenlignet med for eksempel med Rally Tyskland. Underlaget kan bli ekstremt glatt, spesielt hvis det skulle begynne å regne, forteller han.

Selv om han kjenner løpet fra før og kjørte meget bra i fjor, er han nøktern før start.

– Målsettingen er først og fremst å få enda flere kilometer i bilen og dermed høste mer erfaring på asfalt i WRC-bilen. Derfor kommer jeg ikke til å pushe maksimalt fra start, men heller forsøke å finne en fin rytme, sier han.