Mikkelsen med i tetkampen

A_Mikkelsen_15_AUS2
Etter nattens etapper under Rally Australia, henger Andreas Mikkelsen med i tetkampen. Men det har vært en vanskelig åpningsdag av VM-runden ”down under”.

Etter de åtte første fartsetappene, ligger Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene på fjerdeplass, men avstanden er bare 12,9 sekunder frem til Jari-Matti Latvala som leder.

– Det har vært en dag hvor vi har jaktet godt feste i veien, samtidig som vi har vært nødt til å ta hensyn til dekkene og spare dem mest mulig. Enkelte steder hadde vi godt feste, mens andre steder hadde vi ikke det i det hele tatt. Under slike forhold er det vanskelig å finne en god rytme i kjøringen, forteller den norske Volkswagen Motorsport-føreren.

Som bil nummer tre på veien, bidro han til å vaske etappene for grus for førerne med senere startnummer.

– Det er ingen fordel, men jeg synes vi fikk noen gode tider da vi kjørte etappene før andre gang i dag. Dessverre var jeg litt for tøff med dekkene på asfaltseksjonen på den første etappen, og måtte svi litt for det. Men vi henger med i tetkampen, og alt i alt var det en bra dag selv om jeg ikke er helt fornøyd med den siste etappen. Da følte jeg at bilen ikke ville samarbeide, så det får mekanikerne se nærmere på, sier han.

Årets 10. VM-runde har base i Coffs Harbour i Australia, som ligger åtte timer foran Norge. Det betyr at de fleste etappene foregår om natten, norsk tid. Morgendagens etapper foregår i større grad i skogen, noe som er en fordel for bilene først i feltet. Da slipper de i langt mindre grad å vaske veiene for grus.

– Jeg liker dette løpet, og ser frem til fortsettelsen. Det kommer til å bli en spennende kamp om seieren, mener Andreas.

Sammenlagt etter første dag av Rally Australia

  1. Jari-Matti Latvala
  2. Kris Meeke +2,0
  3. Sebastien Ogier +4,6
  4. ANDREAS MIKKELSEN+12,9
  5. D. Sordo +15,9
  6. H. Paddon +25,5
  7. T. Neuville +37,2
  8. O. Tanak +40,2
  9. E. Evans +2.21,8