Mikkelsen med knallåpning i Subaru Cup

andreas-mikkelsen_ss1_460.jpgAndreas Mikkelsen sørget for en knallåpning av årets rallysesong, ikke bare for eget vedkommende, men også for den nye Subaru Cup der 19 førere kjemper om en premiepott på 750 000 kroner.

Fra første løp viste Andras Mikkelsen og hans kartleser Ola Fløene at den nye Subaru Cup er en suksess. 14 av cupens deltagere kom til mål i sesongåpningen Sigdalsrally. Mikkelsen endte på en fantastisk 3. plass totalt og 2. plass totalt i gruppe N. Dermed ligger han også på 2. plass i NM-sammendraget etter første runde.

-Det er første gang jeg kjører en gruppe N-bil i rally. Jeg har heller ikke hatt mye testing med bilen, men den fungerer utrolig godt. På flate, rette, raske partier er bilen fullt på høyde med en skikkelig gruppe N-bil, sier en strålende fornøyd Andreas Mikkelsen. Han imponerte spesielt på den nesten 30 km lange tredjeetappen i løpet, der han noterte nest beste tid av samtlige deltagere, kun slått av WRC-føreren Per-Gunnar Andersson.

-Det var en fantastisk etappe, og det gikk utrolig fort, sier Andreas, som i fjor tok NM-sølv i WRC-klassen.

Det var 17 av de totalt 19 førerne som har meldt seg på til årets Subaru Cup som stilte til start i sesongåpningen. 14 av dem kom til mål.
-Jeg synes åpningen gikk over all forventning. Vi hadde få tekniske problemer og at 14 av 17 førere kommer til mål sier sitt, sier cupens koordinator, John Haugland. Han var også imponert over vinneren, Andreas Mikkelsen.
-Jeg har visst at Andreas er en meget dyktig fører. Men mange har nok ment at han har oppnådd gode resultater på grunn av at han har de beste bilene. Men nå, når han konkurrerer mot flere gode førere i identiske biler, viser han sine kvaliteter til fulle, mente John Haugland.

Samtlige deltagere i Subaru Cup stiller med helt like forutsetningene. Bilene er helt identiske. Det er en Subaru Impreza Sti 2,0 turbo. I utgangspunktet rigget etter det internasjonale gruppe N-reglementet, men med restriksjoner som for eksempel standard gir og differensialer. Dette er gjort for å redusere kostnadene.

Det var Anders Kjær fra NMK Larvik som kom nærmest Mikkelsen av Subaru Cup-deltagerne. Svenske Jerker Axelsson endte på 3. plass.

Neste runde i Subaru Cup er Rally Hadeland om to uker.

(Foto: Benjamin Ward)