Mikkelsen mot nye høyder

Rally Greece (Acropolis) 2013
Andreas Mikkelsen er full av selvtillit etter andreplass i VM-runden i Sverige. Nå er han klar for nye høyder i Mexico.

 

Volkswagen Motorsport-føreren klarte målsettingen om en pallplass i Rally Sweden. Men kontrastene til helgens VM-runde i Mexico kunne knapt vært større.

– Mexico er et helt nytt løp for meg. Jeg deltok riktignok på gjennomkjøringen der i fjor, men har aldri deltatt i selve løpet. Gjennomkjøringen ga meg likevel et godt inntrykk av hva vi har i vente, sier Andreas Mikkelsen, som har med seg finnen Mikko Markkula i kartleserstolen i sin VW Polo R WRC.

Det er ikke bare snø og minusgrader som skiller Sverige fra grusen i Mexico. Deler av løpet foregår i høyden, opp mot 2800 meter over havet. Den tynne luften spiller også bilene et puss, og motorkraften reduseres med opp til 30 prosent.

– Det blir selvsagt en spesiell opplevelse, men det er jo likt for alle, påpeker han.

24-åringen legger ikke skjul på at andreplassen i Sverige ga han rikelig med selvtillit. Hans første pallplass i en VM-runde har gitt mersmak, og Andreas har ingen planer om at det skal bli med den ene turen på seierspallen denne sesongen. Etter sesongens to første VM-runder, har han lagt seg på en fjerdeplass i sammendraget.

– Løpet i Sverige var en perfekt helg for meg. Jeg var med og kjempet om seieren gjennom store deler av løpet, og andreplass er et fantastisk resultat for Mikko og meg. Men når jeg først har vært på pallen en gang, så ønsker jeg å gjenta suksessen. Samtidig må jeg være realistisk, og derfor er målsettingen i Mexico en topp fem-plassering. Jeg er definitivt fysisk og mentalt klar for å kjempe i toppen, sier Andreas, som har brukt tiden etter forrige VM-runden til å trene godt, slappe av med familie og venner – og ikke minst en liten ferietur til New York.

– Nå er jeg klar for å sette meg i bilen og slåss for gode etappetider, sier han med et smil.