Mikkelsen og Fløene vant NM-åpningen på Gol

floene_mikkelsen_700.jpgAndreas Mikkelsen og hans kartleser Ola Fløene vant sesongens første NM-runde, Mountain Rally på Gol i dag. Men de var kun sju sekunder foran regjerende mester Mads Østberg/Jonas Andersson.

-Jeg er veldig godt fornøyd. Vi hadde ikke noe perfekt oppsett på bilen men det har vært en god dag. Det var morsomt å kjøre på hjemmebane igjen, og det er lenge siden jeg har kjørt på snø og is. Men det er alltid full satsing når jeg møter Mads Østberg, gliste Mikkelsen etter at de seks fartsetappene i Hallingdalen var unnagjort. Den regjerende IRC-mesteren hadde en dag uten problemer i sin Skoda Fabia S2000, og fikk en fin gjennomkjøring foran VM-runden som kjøres i Sverige og Norge i februar.

-Vi hadde en snurring og det var heller ikke noen fordel å kjøre først i dag. Men det ble en bra gjennomkjøring, sa Mads Østberg som kjørte en Ford Fiesta RRC på Gol.

Østberg åpnet best av de som var i en klasse for seg i NM-åpningen. Men det var kun etter den korte åpningsetappen at den regjerende mesteren fikk være i tet. Etter hvert hadde Mikkelsen sekundene på sin side, men det var ikke mer enn 7,2 sekunder som skilte de to til slutt på de fine rallyveiene. Selv om det ikke er mye snø i Gol-traktene var det isete fine veier og rundt åtte minusgrader under løpet.

Den som kom nærmest tetduoen var Sveinung Bieltvedt og kartleser Roger Eilertsen fra NAF Øvre Østfold. Med sin Subaru Impreza vant de gruppe N.
-Vi hadde ikke intercom på de to siste etappene, men Roger roper så høyt at jeg fikk allikevel med meg det meste av det han sa, kunne Bieltvedt fortelle. Han var 14 sekunder foran Anders Grønbdal fra NAF Motorsport Asker & Bærum, også han i en Subaru Impreza.

I NM-klassen for de tohjulsdrevne bilene ble det svært jevnt på Gol. Slik var det også i hele fjorårs-sesongen i denne klassen. Petter Rolfsen fra NMK Modum & Sigdal trakk det lengste strået med sin Ford Fiesta R2, og jublet ved målgang.

-Endelig. Jeg har vært med lenge nå, og vært så nærme mange ganger så dette var fantastisk, sa Rolfsen som var 17 sekunder foran Petter Kristiansen fra NMK Sør Gudbrandsdal. Kristiansen kjører en Skoda Fabia R2. Frank Tore Larsen fra NMK Modum & Sigdal tok 3. plassen i sin Fiesta R2, og var kun 0,3 sekund foran regjerende mester i klassen, Steve Røkland i en Fiesta R2.

I nasjonal klasse var det Jan Egil Halland fra NMK Nore & Uvdal og hans kartleser Anders Nygåprd som gikk til topps med sin BMW M3. De var 30 sekunder foran hjemmefavoritten fra NMK Gol, Geir Ingar Mythe og Gøril N. Underbakke i Volvo 240.

Mountain Rally inneholdt seks fartsetapper på til sammen 81,59 km. Løpet hadde start og mål i Gol sentrum.

Arrangører av løpet var NMK Gol, NMK Valdres og NAF Hallingdal.

NRK1 sender en halv time fra løpet klokken 23.15 på søndag kveld.