Mikkelsen på 3. plass i Tsjekkia

bohemia_02_470.jpgAndreas Mikkelsen (20) og hans kartleser Ola Fløene kjørte inn til en sterk 3. plass i Rally Bohemia i Tsjekkia i sitt første løp i en Skoda Fabia S2000. Dessverre ble løpet sterkt redusert i lengde på grunn av snø og vanskelige værforhold.

Det var bare Skodas to fabrikksførere, finske Juho Hänninen og tsjekkiske Jan Kopecky, som kom foran Andreas Mikekkelsen på resultatlisten. Det er oppsiktsvekkende med tanke på at Mikkelsen kjørte sitt første løp i en Skoda, og det første gang han kjørte for det italienske teamet MRT By Nocentini.

-Jeg er svært godt fornøyd. Bilen var fantastisk og vi hadde en fin progresjon hele veien. Vi kjørte raskere og raskere og jeg likte bilen bedre og bedre for hver etappe. Den minner meg mye om en Ford Focus WRC. Vi tapte dessverre en del tid på en punktering på nest siste etappe, men bortsett fra det gikk det som på skinner, sier Mikkelsen, som beklager at løpet ble sterkt redusert.

-Det er klart vi gjerne skulle ha kjørt mer, men det var umulig. Under gjennomkjøringen var det svært mye snø på enkelte etapper, og det lå nedblåste trær over veien flere steder slik at det rett og slett var umulig å komme frem. For oss hadde det helt klart vært en fordel i forhold til konkurrentene om vi hadde fått kjørt mer.

Løpet hadde sin base i byen der Skoda har sin fabrikk, Mlada Boleslav, som ligger sju mil nord for Praha. I utgangspunktet skulle løpet inneholdt 12 fartsetapper på til sammen 221 km. Nå ble det bare fem etapper på til sammen 60 km. På fredag ble det kjørt kun en etappe 5 km, mens det ble kjørt en etappe på drøye 16 km hele tre ganger på lørdag samt en super spesial-etappe inne på bilbanen Sosnova på 4,8 km. På de etappene som ble kjørt var det ikke snø, men gode forhold.
Andreas Mikkelsen og Ola Fløene åpnet med 7. beste tid på løpets første etappe fredag kveld. De var da 11,2 sekunder bak Juho Hänninen.På lørdagens første etappe ble det en 3. plass, 15,2 sekunder bak Hänninen som fortsatt var raskest. På tredje etappe ble det igjen 3. plass, denne gangen 7,9 sekunder bak Jan Kopecky. På løpets fjerde etappe fikk den norske duoen en punktering, og var nede på 8. plass, 22,5 sekunder bak Kopecky. På løpets femte og siste etappe ble det andreplass på Mikkelsen og Fløene, 5,4 sekunder bak Hänninen. Totalt var de 59,3 sekunder bak den finske vinneren.
Mikkelsen og Fløene var de eneste som kjørte med Hankook-dekk, og de fungerte også perfekt.

-Jeg kunne helt klart tenke meg å kjøre en Skoda også neste år. Jeg likte bilen og den er utrolig effektiv, sier Mikkelsen. Hans plan neste år er å kjøre Intercontinental Rally Challenge (IRC) for nettopp klassen S2000.

-Vi arbeider med det som mål, og har stadig kontakt og møter med forskjellige team og bilprodusenter. Men det er for tidlig å si noe konkret om neste år ennå, sier manager Erik Veiby.