Mikkelsen på 8. plass

WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2013 - WRC RALLY ARGENTINA
Andreas Mikkelsen viste under VM-runden i Argentina at han nærmer seg verdenstoppen i rally. I sitt andre løp for Volkswagen Motorsport tok han enda et steg i riktig retning.

 

– Det har vært en stor overgang å gå fra S2000-bil, som jeg har kjørt de siste årene, til VW Polo R WRC. Men jeg føler meg mer komfortabel for hver kilometer jeg kjører, og det er selvsagt svært tilfredsstillende å ha VW Motorsport i ryggen. Når jeg får et par-tre løp til på meg, så skal jeg bite enda bedre fra meg, sier Andreas Mikkelsen, etter helgens åttendeplass.

Sammen med kartleser Mikko Markkula kjørte han meget kontrollert og sikkert i innledningen av rallyet. Før SS8 fikk han beskjed av teamledelsen om å ta i litt ekstra, og da var ikke nordmannen vond å be. Han svarte umiddelbart med tredje beste tid på etappen – kun slått av regjerende verdensmester Sebastien Loeb og VM-leder og teamkamerat Sebastien Ogier.

– Dessverre traff vi en stein på etappen og måtte bryte på den påfølgende etappen, forteller Andreas.

Det var en bolt i demperen foran som hadde fått seg en smell, og dermed raste han fra sjetteplass til niendeplass, før lørdagens avsluttende etapper.

Utover lørdagen fortsatte han den gode kjøringen, og med sterk kjøring og femteplass på den siste power stage-etappen, snek han seg også forbi rutinerte Dani Sordi med to tideler i sammendraget, og knep med det åttendeplassen sammenlagt.

– Jeg er veldig fornøyd med progresjonen vi har hatt i de to løpene vi har kjørt for VW Motorsport. Vi vet hvor forbedringspotensialet ligger, og dette jobber vi med. Å få lov til å kjøre for det beste VM-teamet er en stor ære, og jeg gleder meg allerede til VM-runden i Hellas i månedsskiftet mai/juni, sier han.

For VW Motorsport ble Rally Argentina en stor suksess. Sebastien Ogier ble nummer to, mens Jari-Matti Latvala vant de fem siste fartsetappene og ble nummer tre sammenlagt.