Mikkelsen på "hjemmebane" i Tyskland

Rally Portugal 2013
Når WRC-sirkuset forflytter seg til Tyskland til helgen, vil Andreas Mikkelsen kjøre på hjemmebane. Som Volkswagen Motorsport-fører vil han ha støtte av tusenvis av tyskere. – Men det er et vanskelig løp, advarer han.

 

Volkswagen Motorsport har opplevd en drømmesesong etter at de i år debuterte i sin VW Polo R WRC i rally-sirkuset. Førstefører Sebastien Ogier har muligheten til å hente hjem verdensmestertittelen allerede til helgen, selv om hele fire runder gjenstår etter runden i Tyskland. Ogiers norske teamkamerat Andreas Mikkelsen, innrømmer at VM-runden på bilprodusentens hjemmebane blir spesiell på flere måter.

– Det er ingen tvil om at det blir spesielt både for teamet og førerne. Det er viktig for Volkswagen å prestere godt i sitt hjemland, og alle involverte er ekstremt fokuserte på det. Samtidig er dette også den første virkelige asfaltrunden i år, forteller Andreas, som avslører at det er et vanskelig løp. Med mange forskjellig typer asfalt og forskjellige veikarakterer, blir det et utfordrende løp for 24-åringen og hans finske kartleser Mikko Markkula.

– Det er tre forskjellige typer fartsetapper som venter oss. På den ene siden har du de såkalte militær-etappene, som foregår på betongunderlag. Og så er det vingårder med smale, grusete asfaltveier, og den siste kategorien er veier med helt flat asfalt. Jeg har aldri lagt skjul på at Rally Tyskland er det mest utfordrende asfaltrallyet, sier han.

Før løpet har Andreas og Mikko gjennomført en test på asfalt.

– Der fungerte bilen helt utmerket. Den satt som klistret på veien. Det var helt rått. Jeg gleder meg virkelig til Rally Tyskland.