Mikkelsen på kjente veier

Rally Australia 2013
Andreas Mikkelsen reiser til Argentina for å kjøre på kjente veier. – Det er en god følelse å kjøre et rally jeg kjenner godt fra før, sier han.

 

Den norske VM-føreren benyttet fjorårets debutsesong for Volkswagen Motorsport til å bli kjent med sin nye VW Polo R WRC og VM-løpene. Helgens VM-runde i Argentina er et av løpene han har mest erfaring fra.

– Det føles godt å reise til et rally som jeg kjenner fra de to foregående årene. I 2012 var jeg involvert i en jevn duell med Sebastien Ogier i en Skoda Fabia Super 2000. I fjor presset vi bilen i overkant hardt i jakten på gode etappetider, men var likevel i stand til å kjempe oss tilbake og kunne reise hjem til Norge med VM-poeng i vårt andre løp i en Polo R WRC, forteller han.

Sammen med sin finske kartleser Mikko Markkula har han god tro på at de skal klare å forbedre sin åttendeplass fra i fjor. Denne sesongen sikter de enda høyere.

– I fjor var ikke resultatene det viktigste. Det handlet om å bli kjent med løpene og skaffe oss erfaring. I år ønsker vi å ta noen steg videre, sier Andreas.

Han vet at hvis han leverer et rally uten store uhell eller tekniske problemer, så er han med og kjemper i toppen. Han har bevist at han matcher tempoet til de beste. Selv ser han spesielt frem til den avsluttende powerstage-etappen.

– Det vil bokstavelig talt bli et høydepunkt i løpet. Starten foregår på det høyeste punktet i Rally Argentina. Derfra stuper vi ned svingete veier i dalføret. Å lykkes her krever mot og konsentrasjon bak rattet, sier han med et smil.

I VM-sammendraget ligger Andreas Mikkelsen på fjerdeplass etter fire løp. Nordmannens teamkamerater Sebastian Ogier og Jari-Matti Latvala ligger på første og andreplass.