Mikkelsen på poeng-jakt i Italia

a_mikkelsen_ita_03_11.jpgŠkoda Rally Team Italia vil fortsette jakten på å vinne Trofeo Rally Terra – det italienske grusmesterskapet – når Andreas Mikkelsen stiller til start i Rally Costa Smeralda til helgen i sin Skoda Fabia Super 2000.

Andreas Mikkelsen sikret seg full poengpott i Rally Adriatico, som var sesongåpningen i det italienske grusmesterskapet. Derfor blir han å regne som en av favorittene under helgens konkurranse på grusveiene på Sardinia også.
Løpet, som har base i Olbia, vil også være en del av Campionato Italiano Rally (det italienske rallymesterskapet), men

Mikkelsen har fått ordre om å fokusere på å ta mest mulig poeng i Trofeo Rally Terra (grusmesterskapet), og ikke la seg friste til å kjempe om seieren blant de som deltar i det nasjonale mesterskapet.

– Selvfølgelig vil det være stor prestisje for teamet om vi skulle klare å totalvinne løpet i konkurranse med etablerte italienske Super 2000-sjåfører som Paolo Andreucci og Luca Rossetti, sier Pierfrancesco Zanchi, direktør for Skoda Rally Team Italia.
Zanchi, som selv deltok i Rally Costa Smeralda i 2004, mener at Andreas Mikkelsens gode fysiske form vil gi nordmannen en stor fordel, spesielt under andre dag.

– The Coiluna og Monte Lerno er begge etapper på nesten tre mil, og de kjøres rett etter hverandre. Det er to krevende etapper, som til tider kan være meget utfordrende – og med gode sommertemperaturer i lufta vil det bli meget varmt i bilen. Andreas kommer til å takle disse forholdene på beste måte, og hans solide fysikk vil gi ham en stor fordel, sier Zanchi.

Mikkelsen, som har deltatt på Sardinia to ganger tidligere, er enig i at hovedmålet er å få med seg mest mulig poeng i grusmesterskapet.
– Det er ikke noe annet som gjelder. I og med at vi kjører bak hovedfeltet i WRC-løpet, kan veiene være ganske utfordrende. Jeg frykter ikke at fredagens etapper blir så ille, fordi da har det bare vært en gjennomkjøring. Men på lørdag skal vi kjøre først etter at WRC-førerne har vært gjennom etappene to ganger, noe som betyr at veiene vil være ganske oppkjørte og sporete. Det er en del sand i veiene, og det skal ikke mye til før store steiner blir gravd frem, så vi må være forsiktige så vi ikke punkterer, poengterer han.

Rally Costa Smeralda feirer et aldri så lite jubileum i år, og arrangeres for 30. gang. Løpet består av åtte etapper fordelt på 138,58 kilometer. Det hele starter fredag formiddag, og det kjøres fire etapper. Nye fire fartsetapper står på programmet lørdag, og den første bilen er ventet i mål rundt klokken 19.10.