Mikkelsen rangert som nummer tre


De siste to sesongenes IRC-mester, Andreas Mikkelsen, avslutter året med å være rangert som verdens tredje beste rallyfører. – Det er moro å gå inn i 2013-sesongen med en slik rangering, sier Volkswagens Motorsports ferske fabrikkfører. Bak ham følger Mads Østberg og Petter Solberg på henholdsvis 4. og 5. plass, mens Ola Fløene er nummer 3 blant kartleserne.

Ikke overraskende, er det franskmannen Sebastien Loeb som topper World Rally Ranking, som International Rally Drivers Association står bak. Finnen Mikko Hirvonen ligger på andreplass, mens Andreas Mikkelsen tar tredjeplassen blant 1026 rallyførere fra 79 land verden over. Bak Andreas følger Mads Østberg på fjerdeplass og Petter Solberg på femteplass. Mikkelsens kartleser Ola Fløene er også rangert som nummer tre bak Daniel Elena fra Monaco og Jarmo Lehtinen fra Finland. Østbergs kartleser Jonas Andersson er på 4. plass.

– En slik rangering er selvsagt moro, men den har ikke noe å si for selvtilliten min. Selvtilliten bygger jeg opp gjennom å prestere i løp. I 2012 hadde jeg en god sesong i IRC og forsvarte mesterskapstittelen fra året før. Det er gøy å se at IRC-mesterskapet blir verdsatt så høyt. I en S2000-bil er jeg kanskje blant verdens tre beste, men det er vanskelig å si hvor god jeg er i en WRC-bil. Men klarer jeg å bli blant de tre beste i enkelte løp kommende sesong, så vil jeg være veldig fornøyd med det. På sikt er målet å etablere meg helt i toppen, sier Mikkelsen, som fra kommende sesong er tilbake i WRC-sirkuset etter å ha signert langtidskontrakt med Volkswagen Motorsport.

Når han kikker seg tilbake, er han veldig glad for at han tok et steg ned for å bygge opp igjen karrieren. Han har utviklet seg mye de siste sesongene, og går nå noen meget spennende år i møte som fabrikkfører.

– Jeg har ikke tapt noe på å kjøre en S2000-bil i IRC. Jeg har vunnet mesterskapet de to siste sesongene. Nivået i IRC er høyere enn mange er klar over. Spesielt på asfalt er nivået veldig høyt. Noen av verdens fremste asfaltførere har deltatt i IRC, og selv om jeg ennå ikke har vunnet noen asfaltløp, så har jeg ligget helt i toppen. Takket være erfaringene fra IRC, føler jeg meg like komfortabel på asfalt som på grus og snø, og det er kanskje litt unorsk. Til neste år gleder jeg meg til å kunne måle krefter med de beste i WRC igjen, sier han.

Rangeringen av verdens 15 beste rallyførere

1. Sebastien Loeb, Frankrike, 6505 poeng

2. Mikko Hirvonen, Finland, 6225 poeng

3. Andreas Mikkelsen, Norge, 5868 poeng

4. Mads Ostberg, Norge, 5250 poeng

5. Petter Solberg, Norge, 4815 poeng

6. Jari-Matti Latvala, Finland, 4725 poeng

7. Juho Hanninen, Finland, 4236 poeng

8. Jan Kopecky, Tsjekkia, 4070 poeng

9. Thierry Neuville, Belgia, 3990 poeng

10. Evgeny Novikov, Russland, 3840 poeng

11. Martin Prokop, Tsjekkia, 3600 poeng

12. Nasser Al Attiyah, Qatar, 3498 poeng

13. Sebastien Ogier, Frankrike, 3480 poeng

14. Chris Atkinson, Australia, 3325 poeng

15. Sepp Wiegand, Tyskland, 2996 poeng