Mikkelsen reiser hjem med en god følelse

Andreas Mikkelsen reiser hjem fra Rally Sardinia med en god følelse selv om han måtte bryte fredag. – Det som skjedde fredag var utenfor min kontroll, og bortsett fra det så har vi levert etappetider helt i toppen – og det er en god følelse å ta med seg, sier han.

 

– Vi har tatt riktige steg med bilen, og den gode følelsen er der. Det må vi ta med oss videre, sier 28-åringen.

2018-sesongen vil ikke bli husket for sesongen hvor Andreas Mikkelsen hadde stang inn – heller tvert i mot. Rally Sardinia ble det tredje løpet på rad han uforskyldt mest sannsynlig ble frarøvet en topplassering. Sammen med kartleser Anders Jæger åpnet Hyundai-føreren årets sjuende VM-runde på imponerende vis. De ledet løpet med 14 sekunder på teamkamerat Thierry Neuville etter de fem første etappene. Men etter service begynte motgangen. På SS6 mistet han andregiret og ledelsen i løpet. På den påfølgende etappen mistet han resten av girene da bilen låste seg i revers – og løpet var dermed sluttkjørt med tanke på en plassering blant de 10 beste.

Han restartet løpet på lørdag, og fortsatte å levere etappetider helt i toppen, selv om han ikke hadde noe å kjøre for.

– Det er jeg veldig godt fornøyd med, for jeg vet av erfaring at vi alltid har et ekstra gir å sette inn når vi kjemper i toppen, forteller han.

Søndagens etapper handlet om å spare dekkene til den avsluttende powerstage-etappen. Som første WRC-bil på veien ble det en utfordrende affære. Andreas måtte sette sin egen linje, som førerne bak kunne følge. Likevel holdt det til fjerdetid og bonuspoeng i VM-sammendraget.

– Vi har fightet helt i front med de beste tidene, og det viser at vi er der vi skal være når ting fungerer. Powerstage var egentlig en bra etappe for oss, men det var innmari vanskelig når vi ikke hadde noen spor å følge. Jeg gjorde i hvert fall mitt beste, sier Andreas, som i målområdet fulgte thrilleren mellom hans teamkamerat Thierry Neuville og Sebastien Ogier i kampen om seieren. Til slutt var det belgieren som stakk av med den største pokalen, etter å slått med Ogier med 0,7 sekunder etter nesten tre og en halv times bilkjøring. Med det økte også Neuville ledelsen i VM-sammendraget.

Neste VM-runde er i Finland siste helgen i juli.