Mikkelsen testet ny Fiesta S2000

mikkelsen_test_mai_2010_490.jpgAndreas Mikkelsen (20) og hans kartleser Ola Fløene (40) er i svært godt humør etter å ha testet sin nye Ford Fiesta S2000 rallybil. Om to uker debuterer de med bilen i Rally Sardinia.

Andreas Mikkelsen testet sin splitter nye Ford Fiesta S2000 hos M-Sport i England i går, og nå kribler det i både ben og armer hos rallytalentet for å komme til start i et skikkelig rally med bilen.

-Vi kjørte 125 km på grus med bilen i England i går, og det var bare helt fantastisk. Det har vært litt utvikling på bilen siden vi kjørte en maken bil i Rally Sverige i vinter, og jeg fikk virkelig en god følelse under testen, sier Mikkelsen som debuterer med sin nye bil i Rally Sardinia første helgen i juni.
-Vi har et omfattende samarbeid med dekkfabrikanten Hankook, og de har utviklet et helt nytt grusdekk som vi også testet for første gang. Det føltes veldig bra, så med den pakken vi nå har, en svært konkurransedyktig bil, et meget godt dekk og M-Sport, som et av verdens mest profesjonelle rallyteam bak oss, så er jeg virkelig optimist. Jeg gleder meg til første løp, sier Mikkelsen.

Sammen med kartleser Ola Fløene skal han kjøre sju løp i den populære rallyserien IRC i år. Når de debuterer i Rally Sardinia kan TV-seerne følge dem live på flere av fartsetappene på Eurosport. Fem timer med direkte sending vil det bli i tillegg til oppsummeringer og høydepunkt.
Intercontinental Rally Challenge (IRC) er en løpsserie på siden av VM som er skreddersydd for klassen S2000. Man kjører ikke WRC-biler i IRC, men allikevel har serien fått høy prestisje og blitt svært populær. Ærverdige Rally Monte Carlo har for eksempel valgt å være med i IRC fremfor rally-VM (WRC) de to siste årene, og serien har bred TV-dekning på blant annet Eurosport.

-Det er totalt 12 løp i serien, men det er de sju beste resultatene for hver førere som teller i sammendraget. Vi har sju løp på vår terminliste, og det vil si at vi må lykkes i alle sju dersom vi skal være med i kampen om sammenlagtseier, sier Andreas Mikkelsen. Da han kjørte en Ford Fiesta S2000 for første gang i Rally Sverige i vinter endte det med en oppløftende andreplass i S2000-klassen.

Rally Sardinia er årets femte runde i IRC, og etter de fire første er det finske Juho Hänninen som leder mesterskapet. Hans landsmann Mikko Hirvonen vant årets første runde, Rally Monte Carlo da han kjørte en Ford Fiesta S2000 for M-Sport, samme team som Andreas Mikkelsen skal kjøre for.

mikkelsen_test_mai_2010_2_480.jpg
Super 2000 er rallybiler med toliters motorer uten turbo. Bilen Mikkelsen og Fløene skal kjøre i år, en Ford Fiesta S2000, er utviklet av britiske M-Sport i nært samarbeid med Ford. Bilen er firehjulsdreven, og har en firesylindret Ford Duratec motor som yter rundt 280 HK, med elektronikk-styring fra Cosworth. Det er en sekstrinns sekvensiell girkasse i bilen som er utviklet av X-track i samarbeid med M-sport.

Super 2000-bilene er basis for det som fra neste år blir WRC-biler. Da vil bilene ha en 1600 ccm turbo-motorer, men ellers være slik som dagens S2000.
Rally Sardinia har tidligere er vært med i VM-serien, og Andreas Mikkelsen har startet løpet en gang tidligere men ikke fullført. Løpet har sin base i Olbia. Startseremonien er i Cagliari fredag 4. juni. Løpet inneholder totalt 12 fartsetapper på grus, og disse er til sammen 218 km.
Eurosport har følgende direktesendinger fra løpet:

Lørdag 5. juni:
08:30-09:45: LIVE Etappe 2: Monte Grighine 1 (27.80 kilometer)
12:00-13:00: LIVE Etappe 4: Monte Grighine 2

Søndag 6. juni:
08:30-09:45: LIVE Etappe 8: Coiluna 1 (26.00 kilometer)
11:45-12:45: LIVE Etappe 10: Coiluna 2
Andreas Mikkelsen og Ola Fløene skal kjøre følgende sju løp i Intercontinental Rally Challenge (IRC)

4.-6. juni, Rally Sardinia, Italia (grus)
24.-26. juni, Ypres Rally, Belgia (asfalt)
15.-17. juli, Rally Açores, Portugal (grus)
27.-29. august, Barum Rally, Tsjekkia (asfalt)
23.-25. september, Rally Sanremo, Italia (asphalt/grus)
14.-16. oktober, Rally Skottland, Storbritannia (grus)
4.-6. november, Kypros Rally, Kypros, (asfalt/grus)