Mikkelsen testet seg frem til seier

mikkelsen_korsika.jpgAndreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene gjennomførte en meget god todagers test på Korsika i sin Skoda Fabia S2000 UK Motorsport – og gikk til topps i det nasjonale løpet Ronde De La Giraglia.

I og med at det krevende asfaltløpet på Korsika foregikk midt i en 12 ukers løpspause i Intercontinental Rally Challenge (IRC), passet det bra for Andreas Mikkelsen og teamet og gjennomføre løpet som en test før Rally Islas Canarias El Corte Ingles (14.-16. april), som er neste runde i IRC-serien. 10 utfordrende etapper var arenaen for det teamet beskriver som en perfekt test.

Med to etapper som ble kjørt tre ganger på lørdag – hvorav den siste fartsetappen ble kjørt i mørket – og to etapper som ble kjørt to ganger søndag, fikk Andreas oppleve varierte forhold. Alt fra glatt og veldig rask asfalt, til svingete, humpete og slitte veier. Vinteren hadde ennå ikke helt sluppet taket på øya i Middelhavet, og kraftig regn like før løpet, hadde vasket steiner og klipper på fjellveiene, noe som gjorde forholdene ekstra vanskelige enkelte steder.

Andreas fulgte testplanen, og åpnet løpet forsiktig før han økte tempoet gradvis. Samtidig ble det eksperimentert med forskjellige dempere, innstillinger og motorprogram under hele rallyet.

Første etappe lørdag ble kjørt midt på dagen i strålende solskinn, noe som resulterte i at veiene tørket raskt, og også på kveldsetappen var asfalten tørr. Regn på søndagsmorgenen gjorde enkelte partier svært glatte, særlig partier som var dekket av trær. Men etter å ha benyttet seg av intermediatedekk på de første etappene søndag, valgte Andreas og teamet å sko bilen med slicks på de siste etappene.
Andreas kjørte prikkfritt og fullførte testen som planlagt. Vel i mål kunne han også glede seg over å ha vunnet løpet med nesten to og et halvt minutt.

– Hovedformålet for helgen var å gjennomføre noen mil med test som en del av våre forberedelser til Gran Canaria. Å gjennomføre testen i et skikkelig rally, blir mer enn bare en test. Det gir oss også ekstra god trening. I og med at etappene i Korsika ble kjørt flere ganger, kunne vi gradvis øke tempoet uten å ta noen risiko, nettopp fordi vi ble så godt kjent med veiene, forteller Andreas, før han legger til:

– Vi startet løpet i normalt tempo, men på de siste etappene kunne vi pushe ganske hardt. Jeg føler meg veldig komfortabel og følelsen jeg har i en Fabia S2000 er helt fantastisk akkurat nå. Oppsummert har dette vært et veldig bra rally, og jeg er trygg på at vi er tilbake der vi skal være. Det er også moro å ha sikret Škoda UK Motorsports første seier!
Škoda UK Motorsports neste rally blir IRC-runden på Gran Canaria i midten av april, før de én måned senere igjen setter kursen til Korsika og Tour de Corse (13.-15. mai), tredje runde av IRC.

Ronde De La Giraglia – topp seks
1. Andreas Mikkelsen/Ola Fløene (Škoda Fabia S2000)…2.02.12,5 2. Jean- François Marchi/Eric Fratti (Peugeot 206 Maxi)…+2.28,6 3. José Micheli/Angélique Ortali (Citroën Xsara WRC)…+6.57,0 4. Marc Leandri/Eric Buresi (Renault Clio R3)…+6.57,4 5. Daniel Rognoni/Angélique Baldrichi (Porsche Cayman)…+7.54,1 6. Pascal Flori/André-François Maraninchi (Renault Clio Ragnotti)…8.03,9