Mikkelsen til Sardinia full av selvtillit

Rally Greece (Acropolis) 2013
Andreas Mikkelsen reiser til VM-runden på Sardinia full av selvtillit etter den sterke innsatsen i Hellas. – Jeg ønsker å fortsette der jeg slapp, sier den norske rallyføreren.

 

Sammen med sin finske kartleser Mikko Markkula begynner Andreas Mikkelsen å bli varm i trøya i sin Volkswagen Polo R WRC. For hvert løp siden debuten i Portugal har han hatt fin progresjon. Under forrige VM-runde i Hellas beviste nordmannen at han tilhører verdenstoppen. Fjerdeplass sammenlagt, tre etappeseire på rad og poeng på Power Stage-etappen gjør at han reiser til den italienske ferieøya Sardinia med en god porsjon selvtillit.

– Fjerdeplass er min beste plassering noensinne i en VM-runde. Nå ønsker jeg å fortsette den gode jobben vi la ned sist. Helt siden debuten har vi forbedret oss for hvert løp. I Rally Italia er det mulig å være mer offensiv og satse enda hardere enn i Hellas. Løpet er ikke like brutalt for bilene, sier Andreas, som fyller 24 år på lørdag. Ingen bursdagsgave vil smake bedre enn om han tar enda et steg på resultatlistene.

– Vi har hatt en god test i forkant av løpet, og har tatt store steg i riktig retning når det gjelder innstillingene på bilen, forteller han.

Selv om Volkswagen Motorsport er nytt WRC-team denne sesongen, har de hatt en eventyrlig start på sesongen. Sebastien Ogier leder VM sammenlagt etter fire seire, mens Jari-Matti Latvala tok sin første seier for teamet da han vant i Hellas sist. Nå nevnes også Andreas som en kommende seierherre av teamsjef Jost Capito.

– Løpet i Hellas viste at vi ikke bare har to førere som er kapable til å vinne. Vi har også enda en kommende vinner i våre rekker, nemlig Andreas Mikkelsen. Alle våre tre førere har levert en fantastisk sesong så langt, sier Capito, foran sesongens sjette av totalt 12 VM-runder.