Mikkelsen til Sicilia for å møte tøff asfaltmotstand

a_mikkelsen_gran-canaria6.jpg
Andreas Mikkelsen og Ola Fløene, leder av årets IRC-sesong og regjerende mester, reiser til IRC-runden på Sicilia for å møte en rekke asfalteksperter fra det italienske mesterskapet.

Targa Florio-Rally Internazionale Di Sicilia (14.-16. juni) er neste IRC-runde. Løpet inngår også i det italienske rallymesterskapet, noe som betyr at Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene vil møte tøff motstand fra italienske asfalteksperter. Ikke minst blir regjerende italiensk mester, Paolo Andreucci, en hard nøtt å knekke. Han har vunnet løpet hele seks ganger tidligere.

– Vi har hatt noen veldig gode løp på asfalt i årets IRC-sesong, så forhåpentligvis vil vi fortsette med det på Sicilia. Jeg har vært på øya før, men den gangen kjørte jeg et grusrally. Jeg vet veldig lite om Targa Florio, men forventer svært glatt asfalt. Konkurransen vil bli tøff, spesielt fra de italienske førerne som kjenner veiene fra før. Det blir ikke lett, men jeg skal gjøre mitt beste og så får vi se hva det ender med tilslutt, sier Andreas.

Han har som nevnt vært på den italienske øya en gang tidligere, og har svært gode minner derfra. Andreas og Ola sikret seg nemlig sammenlagtseieren i det italienske grusmesterskap med sin tredjeplass i Rally Conca d’Ora i oktober i fjor.
Uten erfaring fra skinnende og glatt asfalt er det en stor utfordring som venter de norske guttene i ett av de eldste og mest prestisjetunge motorsportarrangementer i Italia. Løpet ble etablert i 1906, hvor det opprinnelig besto av en etappe rundt hele Sicilia. Etter 1930 hadde løpet utviklet seg til å bestå av 11 etapper rundt en 72 kilometer lang sløyfe på offentlig vei, kalt Circuito delle Madonie. Tidligere vinnere inkluderer Sir Stirling Moss, Vic Elford, Arturo Merzario og Sandro Munari.

Selv om løpet blir et nytt bekjentskap for Andreas og Ola, så har Skoda UK Motorsport erfaring fra løpet. Teamkoordinator, Dario D’Esposito, ble nummer seks som kartleser der i 2004.
Årets Targa Florio-Rally Internazionale di Sicilia ligger i Campofelice di Roccella. Serviceplassen ligger i Termini Imersese, øst for øyhovedstaden Palermo.

Løpet starter så smått torsdag kveld, med en kort byetappe. Tre løkker over to etapper venter deltakerne fredag, totalt 101,2 kilometer. Det hele avsluttes lørdag med fire nye etapper. Totalt består løpet av 11 etapper, fordelt på 169,6 kilometer. Eurosport vil sende høydepunkter fra arrangementet.

Mer om IRC: www.ircseries.com  
Andreas Mikkelsens hjemmeside: www.andreasmikkelsen.com