Mikkelsen tilbake på Sardinia

Når Volkswagen Motorsport i helgen returnerer til Italia og Rally Sardinia, er ringen sluttet. Det var her de for nøyaktig ett år siden offentliggjorde at de satser for fullt på WRC i 2013, og nok en gang blir Andreas Mikkelsen og Ola Fløene å finne på startstreken for den tyske bilgiganten.

Siden Volkswagen annonserte sin WRC-satsingen for ett år siden, har Andreas og Ola kjørt en rekke WRC-runder for teamet, noe som har bidratt til å høste nytte erfaringer foran kommende sesong. Rally Sardinia blir den sjette WRC-runden de kjører for Volkswagen Motorsport denne i 2012.

– Etter et godt resultat i Frankrike sist, ser jeg frem til å møte teamet igjen og kjøre enda en WRC-runde for Volkswagen. Sardinia er noe helt annet enn hva vi opplevde på asfaltveiene i Frankrike. På den italienske øya er det hard grus, med mange hopp og store vanndammer vi må passere, sier Andreas, som kjørte løpet i fjor da han ble italiensk grusmester.

– Denne gangen handler det om å bli enda bedre kjent med løpet, samtidig som jeg nok en gang skal forsøke å holde tempoet til min raske teamkollega, Sebastien Ogier, sier Mikkelsen, foran helgens 16 fartsetapper på tilsammen 306 kilometer. I likhet med de foregående løpende vil Volkswagen stille til start i en Skoda Fabia S2000. Men forberedelsene og testingen av den nye Volkswagen Polo R WRC pågår for fullt, og Ogier forteller at de nærmer seg 2013-sesongen med stormskritt.

– Etter runden i Frankrike dro vi rett på Polo-test. Vi er nå i sluttfasen av forberedelsene mot 2013-sesongen, og jobber for fullt med å få bilen så rask og konkurransedyktig som mulig, sier den 28-årige franskmannen, som har vunnet S2000-klassen ni ganger denne sesongen.