Mikkelsen vant 9 av 19 fartsetapper

frankrike_3_500.jpgAndreas Mikkelsen (21) vant hele ni av 19 fartsetapper i S2000-klassen i VM-løpet Rally Frankrike i helgen. Men tekniske problemer gjorde at han ikke kunne kjempe om seieren i løpet.
Andreas Mikkelsen og hans kartleser Ola Fløene, som normalt kjører Ford Fiesta IRC-serien, gjorde i helgen et svært vellykket innhopp i rally-VM i en Skoda Fabia S2000. Til tross for at de aldri hadde kjørt bilen tidligere vant de ni av 19 fartsetapper i S2000-klassen. På enkelte etapper i asfaltløpet i Alsace-regionen slo de flere WRC-førere, og de ledet også klassen en stund på fredag. Men tekniske problemer gjorde at de tapte mye tid på enkelte etappe.

-Jeg er veldig godt fornøyd med kjøringen på de etappene vi ikke har hatt trøbbel. På fredag startet vi sist av over 70 deltagere, og da var det mye grus, gjørme og skitt på veien da vi kom. Allikevel ledet vi klassen etter at sju etapper var kjørt. Men da startet problemene, forklarer Andreas Mikkelsen.

-Andreas og Ola har gjort en fenomenal jobb og fått vist hvor konkurransedyktige de er på dette toppnivået. Vi jobber langsiktig med å utvikle dem, og denne VM-starten var et ledd i denne planen. Dessverre gjorde tekniske problemer at de ikke kunne kjempe om en topplassering sammenlagt denne gangen, sier manager Erik Veiby. Han kan røpe at det mange spennende alternativer for neste år som det arbeides med om dagen.

-Ikke noe er avklart ennå. Vi ser på forskjellige muligheter og har hatt flere interessante møter her i Frankrike i helgen. Men uansett om det blir IRC eller WRC så er målet at Andreas og Ola skal være i et vinnerteam og i en vinnerbil neste år, sier Veiby.
Det ble kjørt åtte fartsetapper på fredag, og da sju av dem var unnagjort ledet Mikkelsen og Fløene S2000-klassen, 0,1 sekund foran Henning Solberg. Men på fredagens siste etappe kom de første tekniske problemene. Det ble store vibrasjoner i bilen, og det gjorde at stadig flere komponenter ble skadet. Da de kom til service måtte både girkasse, mellomaksel, servopumpe og en rekke andre deler byttes.

Dermed var bilen i orden igjen på lørdag, og på bløte og vanskelige veier fortsatte Mikkelsen og Fløene å vinne etapper. Etter at 14 fartsetapper var unnagjort var de oppe på fjerdeplass i klassen, et minutt bak Henning Solberg som fortsatt ledet. Men på lørdagens nest siste etappe fikk de på ny trøbbel. Denne gangen med differensialer, og igjen tapte de mye tid.

I dag skulle fire etapper kjøres, en av disse ble kansellert, og dermed ble det ikke mye igjen av løpet. Mikkelsen og Fløene vant to av de tre etapper i dag, og endte på en 7. plass i S2000-klassen.
Neste løp for Andreas Mikkelsen og Ola Fløene er Rally Skottland som kjøres om to uker. Da er de tilbake i sin Ford Fiesta S2000 i IRC-serien. Rally Skottland kjøres på grus.