Mikkelsen vant Golden Stage Rally

mikkelsen_golden_2-2.jpgAndreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene knuste all motstand og vant Golden Stage Rally på Kypros med sin Ford Fiesta S2000.

-Dette var en utrolig fin oppreisning etter at vi måtte bryte Kypros Rally så tidlig. Det var en tøff etappe, så det var ingen enkel seier. Gruspartiet var veldig røft. Dårlig veistandard med store steiner, mens det på enkelte asfaltpartier var brede raske veier, men også mange krappe svinger på smal vei. En etappe som krevde maksimalt fokus, kunne Andreas Mikkelsen fortelle etter at han kom til mål. Med totalseier kunne han innkassere 40 000 Euro, eller nesten 330 000 norske kroner av den totale premiepotten på 1,2 millioner.
Det var en 25 km lang etappe med både grus og asfalt som underlag som ble kjørt to ganger i Golden Stage Rally. På den første gjennomkjøringen la Mikkelsen og Fløene et meget godt grunnlag.

-Vi satset knallhardt første gang, og jeg var redd vi skulle få punktering for vi kuttet ganske mye i enkelte svinger. Men det holdt til mål, sa Andreas som var drøye 10 sekunder raskere enn Nasser Al-Attiyah fra Qatar første gang. Al-Attiyah kjørte også Ford Fiesta S2000, og vant Kypros Rally. Han var tydelig overrasket over Mikkelsens sterke tid.
Andre gang startet Mikkelsen og Fløene sist av samtlige og de fikk mellomtider underveis. De hadde 10,3 sekunders ledelse, og tapte to, slik at seiersmarginen til Nasser Al-Attiyah ble drøye åtte sekunder.

-Det er bare å gratulere Andreas. Han kjørte utrolig i dag, og selv om jeg tok i alt jeg kunne siste gang så klarte vi bare å ta inn to sekunder, sa Al-Attiyah som er tidligere i verdensmester i klassen for Production cars (PWRC).

-Mye kan skje på en 25 km lang etappe, så vi var langt fra trygge selv om vi hadde ti sekunders ledelse. Vi måtte satse skikkelig også andre gang, men det var deilig å avslutte årets IRC-sesong på denne måten, sier Andres Mikkelsen.

mikkelsen_golden_1-2.jpg 
Mikkelsen har startet i sju runder i Intercontinental Rally Challenge (IRC) denne sesongen. Andreplass fra Rally Skottland ble beste resultat. Siste løp i serien var Kypros Rally denne helgen, men der måtte Mikkelsen bryte allerede før andre fartsetappe med motortrøbbel. Derfor var det en enorm opptur å komme tilbake og slå vinneren av Kypros Rally, Nasser Al-Attiyah, i dagens Golden Stage Rally.
Mikkelsen og Fløene får ikke god tid til å feire seieren og la triumfen synke inn. Allerede i morgen tidlig reiser de til Cardiff for å starte forberedelsene til VM-avslutningen Wales Rally som starter førstkommende torsdag.
Topp 10 Golden Stage Rally
1 Andreas Mikkelsen, Norge, (M-Sport Ford Fiesta S2000) 37min 14.3s
2 Nasser Al-Attiyah, Qatar, (M-Sport Ford Fiesta S2000) +8.2s
3 Bryan Bouffier, Frankrike, (Peugeot 207 S2000) +13.8s
4 Martin Prokop, Tsjekkia, (M-Sport Ford Fiesta S2000) +24.6s
5 Nicos Thomas, Kypros, (Peugeot 207 S2000) +1m25.5s
6 Jaromir Tarabus, Tsjekkia, (M-Sport Ford Fiesta S2000) +2m07.2s
7 Roman Kresta, Tsjekkia, (Ralliart Mitsubishi Lancer Evolution IX) +2m37.8s
8 Constantinos Tingirides, Kypros, (Ralliart Mitsubishi Lancer Evolution IX) +3m12.6s
9 Karl Kruuda, Estland, (Suzuki Swift S1600) +3m26.6s
10 Panikos Polykarpou, Kypros, (Ralliart Mitsubishi Lancer Evolution IX) +3m32.1s