Mikkelsen vant i Wales

101113_mik1.jpgI sitt første grusrally i en Skoda Fabia S2000 kjørte Andreas Mikkelsen og Ola Fløene inn til seier i Wales Rally. Med en seiersmargin på over seks minutter endte de også på en sterk 10. plass totalt.

Det går slag i slag for Mikkelsen om dagen. På torsdag ble kontrakten med Skoda UK for 2011-sesongen i IRC signert, og i helgen var han uslåelig i SWRC-klassen i Wales Rally. Sammen med kartleser Ola Fløene vant han 12 av de 20 fartsetappene og han ledet klassen fra start til mål på de vanskelige veiene. Med andre ord fungerte både bil og mannskap perfekt. Eneste lille problem var at eksosanlegget ble ødelagt etter en hard landing på SS13.

-Fredagen her var vanskelig fordi det regnet og var veldig bløtt på veiene. Vi kjørte med margin og kom oss greit gjennon. Lørdagen var den vanskeligste. Det var bedre vær, men det var veldig skiftende forhold på viene. Noen steder nesten tørt, mens det andre steder var skikkelig gjørmete, sier en meget godt fornøyd Andreas Mikkelsen.

-Vi hadde en kjempefight med Jari Ketomaa. Den var intens, og det var sjelden mer enn to-tre sekunder som skilte oss på de forskjellige etappene. Jeg tror aldri jeg har satset så hardt og kjørt så flat out som jeg har gjort i helgen. Dessverre kjørte Jari ut, og etter det kunne vi roe ned tempoet litt.

-Dette var min første seier i et VM-løp. Det var en fin avslutning på sesongen og en fin oppkjøring til års IRC-sesong for Skoda, sier Mikkelsen.

Resultat Wales Rally SWRC positions
1. Andreas Mikkelsen/Ola Fløene (Škoda Fabia S2000)…3t 28min 55.2sek
2. Craig Breen/Gareth Roberts (Ford Fiesta S2000)…+6min 2.7sek
3. Xevi Pons/Alex Haro (Ford Fiesta S2000)…+6.15.5
4. Patrik Sandell/Emil Axelsson (Škoda Fabia S2000)…+6.20.7
5. Michael Kosciuszko/Maciek Szczepaniak (Škoda Fabia S2000)…+8.18.9