Mikkelsen vant Rally San Marino

a_mikkelsen4.jpgAndreas Mikkelsen har festet grepet om det italienske grusmesterskapet i rally, etter at han vant Rally San Marino i sin Skoda Fabia S2000 i helgen.

Den 22 år gamle nordmannen kjørte med selvtillit og hadde en offensiv strategi da han vant det 127,42 kilometer lange rallyet med 11,5 sekunder foran Baldacci – en ung lokal fører fra San Marino.

– Vi kom til San Marino for å vinne. Strategien var å ta en tidlig ledelse, og holde på den ut løpet. Første dag var vanskelig, spesielt etter at det begynte å regne. Dekkvalgene våre var på ingen måte perfekte, men det var likevel godt nok – noe som ga oss en ledelse, sier Andreas.

Etter fredagens etapper tok han kvelden på førsteplass, og fortsatte den samme gode kjøringen også på lørdagens avsluttende etapper.
– Vi bestemte oss for å fortsette samme strategi på den avsluttende dagen. Vi holdt et høyt tempo og unngikk feil. Samtidig hadde vi et komfortabelt forsprang til konkurrentene, uten å pushe for hardt, sier han.

Dette var en strategi som fungerte perfekte, og med solid kjøring og gode dekkvalg, var det aldri noen som klarte å true nordmannen, som kjører for Skoda Rally Team Italia i grusmesterskapet.
– Teamet gjorde en fantastisk jobb under løpet, sier teamsjef Pierfrancesco Zanchi.

– Rally San Marino er ikke noe enkelt løp, og uforutsigbare værforhold gjorde løpet enda mer utfordrende. Men både bilen og kjøringen til Andreas har fungert perfekt. Faktisk er det ikke en eneste ripe på bilen, legger han til for å illustrere hvor sikker kjøringen har vært.

Dette var Andreas sin andre seier i mesterskapet, og han er nå en sterk utfordrer til å vinne sammenlagt, selv om han ikke får kjørt neste runde av mesterskapet. Rally San Crispino kolliderer nemlig med en av rundene i Intercontinental Rally Challenge (IRC). Derfor var det ekstra viktig at han dro i land seieren i helgen.
– Vi var nødt til å vinne dette løpet. Vi er svært fornøyde med å lede sammenlagt, før Andreas skal kjøre neste runde av IRC, Rally Azorene, sier teamsjefen.

Men før Azorene, har Andreas et tettpakket program. Han forlot Rally San Marino i helikopter fra Rimini flyplass for å ta del i verdensberømte Goodwood Festival of Speed i England.