Mikkelsen vant rallydrama i Polen

A_Mikkelsen_16_POL
– For en fantastisk følelse. Mitt beste løp i karrieren, sier en jublende glad Andreas Mikkelsen, som vant VM-runden i Rally Polen.

 

Da de fleste trodde løpet var kjørt med tanke på seier, hadde ikke Andreas Mikkelsen og hans kartleser Anders Jæger gitt opp håpet. Selv om estlenderen Ott Tänak ledet med drøyt 20 sekunder før dagens fire avsluttende etapper av Rally Polen, var ikke de norske guttene innstilt på å gi seg uten sverdslag. Avslutningen på løpet ble en thriller av de sjeldne.

– Det var langt opp, men vi visste at om vi klinte til så ville alt være mulig. Spesielt når det ble så klinete på veiene som det ble i dag. Vi presset Tänak slik at han også måtte gi alt, forteller Andreas, som i praksis avgjorde det hele på den nest siste etappen.

– Det er den verste etappen jeg noensinne har kjørt. Dype hjulspor, vått, glatt og gjørmete gjorde det helt forferdelig å kjøre. Forholdene var skikkelige røffe, og jeg sender en stor takk til Volkswagen Motorsport som har bygd en solid rallybil, sier han med et stort smil. For mens han kom seg helskinnet gjennom etappen, fikk Tänak en punktering. Dermed hadde Andreas plutselig et forsprang på 16,5 sekunder før den avsluttende etappen.

– Jeg føler med Tänak og har selv fått erfare hvor vondt det er å oppleve dette. Men samtidig så synes jeg at jeg fortjente seieren. Dette er det beste løpet jeg har kjørt noen gang. Bortsett fra en liten feil lørdag, har det vært nær perfekt gjennom hele helgen, beskriver 27-åringen etter å ha hentet hjem sin andre seier i VM.

Som bil nummer tre på veien hadde han en vanskelig oppgave. Forholdene ble bedre og bedre for hver bil som kjørte, og ingen av de andre førerne tidlig i startfeltet hadde muligheten til å henge med på tempoet til Andreas. Ott Tänak og Hayden Paddon, som begge startet lengre bak i feltet, var de eneste som klarte å holde følge. Det gjør seieren til en enda sterkere prestasjon.

– Jeg kunne ikke kjørt fortere enn hva jeg har gjort. Vi har gitt alt hele veien, sier Andreas, som er full av beundring for jobben hans nye kartleser har gjort denne sesongen. Anders Jæger hadde nemlig ikke sittet i en WRC-bil i konkurransesammenheng før denne sesongen. Mange var skeptiske til at Andreas valgte en urutinert kartleser, men sammen har de slått tilbake til gangs. Anders har han løst oppgaven på best mulige måte og opplever altså nå å vinne en VM-runde allerede i sitt sjuende løp sammen med Andreas Mikkelsen.

– Anders skal ha en stor del av æren for at det har gått så bra denne sesongen. Sammen har vi tatt mange steg, og han har hatt en helt utrolig utvikling. Jeg kunne ikke drømt om å ha hatt en bedre kartleser, slår Andreas fast.

 

Rally Polen etter 22 av 22 fartsetapper

 1. A. MIKKELSEN, Norge – Volkswagen 2:37:34.4
 2. O. Tänak, Estland – Ford  +26.2
 3. H. Paddon, New Zealand – Hyundai +28.5
 4. T. Neuville, Belgia – Hyunda +29.3
 5. J. Latvala, Finland – Volkswagen +33.8
 6. S. Ogier, Frankrike – Volkswagen +40.3
 7. C. Breen, Irland – Citröen +2:01.4
 8. M. Østberg, Norge – Ford +3:04.6
 9. E. Camilli, Frankrike – Ford +5:23.1
 10. T. Suninen, Finland – Skoda +5:53.3

 

VM-sammenlagt etter 7 av 14 løp

 1. Sebastien Ogier 143 points
 2. Andreas Mikkelsen (VW) 92
 3. Haydon Paddon 72
 4. Jari-Matti Latvala (VW) 68
 5. Dani Sordo 68
 6. Mads Østberg 62
 7. Thierry Neuville 61
 8. Ott Tänak 52
 9. Kris Meeke 26
 10. Eric Camilli 24