Mikkelsen vil gi Škoda tre på rad

a_mikkelsen_skottland.jpgAndreas Mikkelsen ønsker å sørge for at Škoda vinner RACMSA Rally of Scotland til helgen for tredje gang på rad. Dette vil være hjemmebane for nordmannen som kjører en Fabia S2000.

Škoda har vunnet IRC-runden i Skottland de to siste årene, og Andreas og kartleser Ola Fløene endte på andreplass bak Juho Hänninen (Škoda Motorsport) i 2010. Løpet er det andre grusrallyet i årets IRC-sesong, og Andreas vil gjennomføre en to-dagers test i de skotske skoger før løpet.

Etter å ha startet rallykarrieren i Storbritannia, inkludert seieren i Quinton Stages i 2006, som var hans første seier, liker Andreas de britiske skoger og spesielt de raske og løse grusveiene i Perthshire og Stirlingshire.

Årets Rally of Scotland kan skilte med sitt beste startfelt noensinne, inkludert 11 Skoda Fabia S2000 på den imponerende startlisten. Regjerende IRC-mester Hänninen vil være med å kjempe om seieren, i likhet med sin teamkamerat i Škoda Motorsport, Jan Kopecký, som har tatt ledelsen i IRC-sammendraget. Mens tsjekkeren vil debutere i Skottland, vil den talentfulle nordiren Jonny Greer stille til start bare tre uker etter at han ble nummer tre i det britiske rallymesterskapet i sin Skoda. Blant de øvrige Skoda-førerne finner vi også navn som Patrik Sandell, Toni Gardemeister, Robert Barrable og en av verdens fremste kvinnelige rallyfører, Burcu Çetinkaya.

– Rally of Scotland er vår hjemmebane i IRC og vårt viktigste rally i sesongen. Derfor kommer vi til å være veldig godt forberedt. Vi har unnagjort åtte IRC-runder på asfalt denne sesongen. Løpet på Azorene har vært det eneste på grus, og det løpet ledet vi før vi til slutt endte på andreplass. Vi har også kjørt løp i det italienske grusmesterskapet og vi vil ha en to-dagers test i Skottland før løpet. Da skulle vi definitivt være klare til å gi full gass når løpet starter, sier Andreas Mikkelsen, og legger til at de raske veiene i Skottland passer godt til hans kjørestil.

– Vi har gjennomført noen veldig bra løp, og sikret oss noen gode resultater i IRC i år, spesielt i løpet av siste halvdel av sesongen. Målet nå er å vinne i Skottland. Konkurransen er hard, så lett blir det ikke. Klarer vi å komme på pallen er jeg fornøyd, selv om jeg skal gjøre det jeg kan for å stå øverst, sier han.

Årets Rally of Scotland starter fredag med en seremoniell start på Stirling Castle klokken 19.00, før løpets to åpningsetapper vil foregå i mørket rundt Carron Reservoir i Stirlingshire. Arrangementet beveger seg inn Perthshire lørdag, og klassiske etapper som Craigvinean, Drummond Hill og Errochty venter førerne. Det hele avsluttes søndag. Seiersseremonien er klokken 17.24, og da er i alt drøyt 20 mil fordelt på 15 etapper unnagjort.
Deler av løpet vil bli sendt direkte på Eurosport.