Mikkelsen VM-debuterer med Fiesta S2000

ford-fiesta-s2000_460.jpgDet svinger av norske rallyførere for tiden. Når bilgiganten Ford skal VM-debutere med sin nye Ford Fiesta S2000, har de valgt Andreas Mikkelsen (20) som fører.

Fords nye Fiesta S2000 er uten tvil den mest spennende bilnyheten innenfor rallyverden i år. Det er også enorme forventninger til den nye bilen, og dermed har også Ford et visst forventningspress. Dette har gjort at Fords rallyteam, M-Sport, har engasjert det norske rallytalentet Andreas Mikkelsen og hans kartleser Ola Fløene til å kjøre bilen i den svenske VM-runden 11.-14. februar.

andreas_mikkelsen_port_200.jpg-Vi må ta det som en tillitserklæring, og det blir veldig spennende å få kjøre en bil som det er så stor interesse rundt. Dette er en bil som er bygd med tanke på fremtiden, så det passer perfekt inn i vår langsiktige plan, sier Andreas Mikkelsen.

Andreas Mikkelsen har kjør det svenske VM-løpet en gang tidligere – med stor suksess. Da kjørte han inn til 5. plass totalt i en Ford Focus WRC og ble da tidenes yngste førere som har tatt VM-poeng.

Foreløpig har ikke Ford konkurrert med den nye bilen. Den får sin debut i Rally Monte Carlo, som ikke er VM-løp, 20.-23. januar. Da er det den finske WRC-føreren Mikko Hirvonen som sitter bak rattet. Det er nettopp bilen Hirvonen kjører i de franske alper som Andreas Mikkelsen vil kjøre i Sverige.
-At Ford velger Andreas som fører i Sverige viser hvilken posisjon har han opparbeidet seg internasjonalt. Det vil bli en spennende sesong internasjonalt for Andreas og Ola i år. Alle detaljer er ikke klare, men vi er svært nær en avklaring når det gjelder IRC-serien, og vi arbeider også med å få til den nye VM-serien S-WRC, sier manager Erik Veiby.

S-WRC er en ny VM-klasse i år for S2000-biler. Dette er firehjulsdrevne rallybiler med toliters motorer uten turbo. Motoren i den nye Ford Fiesta S2000 yter drøyt 280 HK, og har et dreimoment på 260 Nm. Bilen har en sekstrinns sekvensiell girkasse fra anerkjente X-track. Bilen er utviklet av Fords VM-team. Neste år vil det være denne biltypen som blir WRC-bil, men da med en 1600 ccm motor med turbo.
Andreas Mikkelsen og Ola Fløene har tidligere kjørt en Skoda Fabia S2000 med suksess. De vant blant annet det spanske Rally Costa Brava med en slik bil i fjor høst. De har også erfaring fra Opel Corsa S2000.

I tillegg til en omfattende internasjonal satsing kjører Mikkelsen og Fløene også utvalgte NM-runder i år i en Subaru Impreza cup-bil. De åpnet med seier i gruppe N i Sigdalsrally. I fjor ble Andreas Mikkelsen norgesmester i denne klassen.

Neste løp for duoen er Mountain Rally på Gol om en uke. Deretter blir det fullt fokus på Rally Sweden. De får en testdag med den nye Ford Fiestaen før de stiller til start i Karlstad torsdag 11. februar.