Mikklesen avsluttet best

a_mikkelsen_aug_11.jpgAndreas Mikkelsen var raskest under siste dag av Barum Rally. Nordmannen vant fire av de seks avsluttende etappene, og endte på femteplass i sin Skoda UK Motorsport Fabia S2000. Med Ola Fløene i kartleserstolen endte de bare 6,1 sekunder bak fjerdeplassen, til tross for at de tapte nesten to minutter på lørdagens punktering.

Skoda kunne juble for et fantastisk rally på hjemmebane under den tsjekkiske runden av Intercontinental Rally Challenge (IRC). Skoda-førerne Jan Kopecký, Freddy Loix og Juho Hänninen kom på de tre første plassene, og for andre året på rad gjorde Fabia S2000 rent bord på seierspallen. Kopeckýs seiersmargin på 1,2 sekunder er den minste differansen i IRCs historie.

Andreas var fornøyd med sin innsats, og beskriver løpet som sitt beste asfaltrally i karrieren. Etter å ha ledet rallyet etter SS2, la 22-åringen seg på andreplass inntil venstre bakhjul punkterte på SS8.

Et tordenvær lørdag kveld gjorde søndagens etapper nær Zlín og Otrokovice tidvis våte og glatte – nettopp den type utfordrende forhold som Andreas liker godt.

Bryan Bouffiers dro av på søndagens åpningsetappe, slik at Andreas rykket opp til femteplass, mens han fortsatt jaget Thierry Neuville som lå 18,2 sekunder foran ham. Med raskeste tid på SS10 og SS11, var forspranget plutselig krympet til 12,3 sekunder. Men med et uhell på SS12, økte differansen til 17,5 sekunder.

De tre etappene før service, ble kjørt på nytt på ettermiddagen. Igjen vant Andreas SS13 og SS14, og dermed var forspranget til Neuville redusert til 11 sekunder. Andreas satset hardt på den siste etappen for å hente inn igjen resten av forspranget, men i mål skilte det 6,1 sekunder i belgierens favør.

– Jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen. Vi var litt uheldige som punkterte, men tempoet er der og vi viste at vi henger med i toppen. Å kjempe jevnt med Jan (Kopecký) på hans hjemmebane, er veldig positivt. Tidligere har jeg seg sett på meg selv som mye bedre på grus, men jeg har hatt stor fremgang på asfalt – spesielt i dette løpet – og nå føler jeg meg veldig komfortabel på asfalt. Vi har noen virkelig spennende løp igjen på IRC-kalenderen, og jeg tror det kan bli en meget interessant innspurt på sesongen, sier Andreas.

Neste runde av IRC er Mecsek Rallye i Ungarn om to uker (9-11 september).