Mikkelsen er IRC-mester


Allerede før den avsluttende IRC-runden på Kypros (2.-4. november) vet  Andreas Mikkelsen at han er årets IRC-mester i rally Det er nemlig ingen som kan ta igjen 23-åringen i sammendraget og han blir dermed den første føreren som forsvarer IRC-tittelen.

Verken Jan Kopecky eller Juho Hänninen stiller til start på Kypros, og dermed er det ingen som kan ta igjen Mikkelsens poengforsprang. Han er dermed IRC-mester i rally to år på rad.

Andreas og kartleser Ola Fløene tok sin førsteIRC-tittel etter å ha vunnet på Kypros i fjor. Nå returnerer de til Kypros, vel vitende om at ingen av konkurrentene kan hente inn igjen sammenlagtledelsen de har opparbeidet seg denne sesongen. Dermed blir Andreas tidenes første rallyfører som forsvarer en IRC- tittelen. Ingen har tidligere klart å forsvare mestertittelen.

– Jeg elsker å konkurrere på Kypros. Etappene er virkelige utfordrende og tøffe, og jeg reiser tilbake med en god følelse etter fjorårets seier. Det er selvsagt godt å kunne stille til start og vite at jeg blir den første regjerende mesteren som forsvarer mesterskapet. Samtidig har også Skoda allerede vunnet fabrikkmesterskapet for tredje året på rad. Dermed kan vi senke skuldrene og nyte årets siste IRC-runde uten altfor stort press. Vi skal gjøre det vi kan for å vinne, for jeg har et inderlig ønske om å gi noe tilbake til alle i teamet som har jobbet så hardt for årets suksess, og til alle mine fans. Ikke noe hadde gledet meg mer enn en jubelavslutning på en fantastisk sesong, sier Andreas.

Å gå til topps på Kypros blir ikke lett, og i første rekke er det Nasser Al-Attiyah i sin turbomatede Fiesta RCC og Sepp Wiegand (Skoda Fabia S2000) som vil utfordre de norske guttene.

Årets Rally Kypros er en del av FIAs Midt-Østen-mesterskap, og blir kjørt både på grus (70 prosent) og asfalt (30 prosent). De fleste etappene vil foregå i Troodos-fjellene. Løpet består av 13 fartsetapper fordelt på drøyt 237 kilometer. Løpet starter med en spektakulær publikumsetappe fredag ettermiddag, før det for alvor braker løs lørdag. Søndag ettermiddag kan Andreas, Ola og resten av teamet sprette champagnekorkene uansett hvordan det måtte gå i selve løpet. Nok en gang har den unge nordmannen skrevet historie.