Minor skadet – Prevot inn hos Henning

prevot_1_250.jpgI all hast har Henning Solberg måttet skaffe seg en ny kartleser til helgens VM-runde Rally Frnakrike. Belgiske Stephane Prevot (41) vil erstatte Ilka Minor som ble skadet under et rally i Østerrike i helgen.

Henning Solberg har hatt et hektisk døgn og en noe spesiell oppladning til kommende helgs Rally Frankrike. I går fikk han melding om at hans østerrikske kartleser Ilka Minor er ute for resten av årets sesong på grunn av skader hun pådro seg under et rally i Østerrike i helgen. Hun var da kartleser for sin landsmann Manfred Stohl i ARBO Rallye Steiermark. De kjørte av veien og krasjet inn i en jordvoll. Det var bråstoppen i denne vollen som ga Minor skader i brystet og som gjør at hun høyst sannsynlig ikke kommer tilbake denne sesongen.

-Det har vært så hektisk det siste døgnet at jeg vet ikke mye om Ilkas skader. Men hun må høyst sannsynlig gjennom en operasjon. Jeg håper selvfølgelig det ikke er alvorlig, sier Henning Solberg som i kveld fikk på plass ny kartleser.

-Jeg sitter akkurat nå i Strasbourg og venter på Stephane Prevot som vil steppe inn. Vi starter gjennomkjøringen her allerede i morgen, så vi har ikke veldig god tid på oss. Stephane er rutinert, så jeg er ikke bekymret for dette plutselige skiftet. Går det bra vil han bli med på de tre siste løpene i år, sier Henning Solberg. Han skal kjøre en Ford Fiesta S2000 i det franske asfaltløpet.

Stephane Prevot er en svært rutinert kartleser. Han gjorde sin VM-debut allerede i 1989. Han er mest kjent for å ha kjørt med førere som Bruno Thiry, Francois Duval og Chris Atkinson. Han kjørte med Atkinson så sent som i 2008, da de var en del av Subarus VM-team sammen med Petter Solberg og Phil Mills.

Rally Frankrike innledes med startseremoni i Strasbourg torsdag kveld, mens fartsetappene starter fredag morgen. Totalt skal det kjøres 20 fartsetapper før målgang søndag ettermiddag.

Etter den franske runden gjenstår to VM-runder i Spania og Storbritannia.