Miriam Aasli kjørte Rally Bohemia

M_AAsli_14_Boh1
Miriam Aasli og kartleser Rita Kristensen kjørte i helgen Rally Bohemia i Tsjekkia i Ford Fiesta R2. De vant Ladies Cup og endte på 4. plass i sin klasse.

Miriam Aasli ble i fjor høst tildelt «Presidentens utviklingsstipend» på NBF`s premieutdeling, og hun hadde lyst til å bruke midlene på å utvikle sine ferdigheter på asfalt. I samarbeid med NBF kom John Haugland inn i bildet, og da begynte ballen å rulle. Det endte med start i det kjente tjsekkiske løpet Rally Bohemia kjørt i Mladà Boleslav i helgen.

Med Haugland i spissen ble det organisert og ordnet slik at teamet skulle få kjøre det legendariske asfaltløpet som bestod av 12 fartsetapper. 5 på fredags kveld og 7 på lørdag. Det var gjennomkjøring hele torsdag og vi fikk også en test på Motorland Belà på onsdag.

På fredag var det veldig fuktig på veiene og vi valgte derfor å kjøre på regndekk, noe som fungerte veldig bra. Planen var å komme igjennom fredag med en ålreit tid, men ikke å pushe for mye. Den første fartsetappen gikk inne i sentrum av Mladà Boleslav. Enorme folkemengder og mye entusiasme ble teamet møtt med! Etter en lærerik fredag, kjørte Rita og Miriam inn til en 28. plass totalt blant et startfelt på 61 deltagere.

Lørdag møtte vi med en skikkelig regnskur og trodde at vi må måtte gjøre noen tiltak for å kjøre på regndekk også denne dagen, men etter en observasjon på spesialprøvene så viste det seg at det ikke hadde regna der i det hele tatt. Det ble derfor satt på slicks og det var opphold resten av dagen. Det ble kjørt 3 fartsetapper før første service. De ledet da «ladies cup» og lå som nummer 3 blant R2-bilene. Ut fra service var planen å fortsette å øke tempo!

Inn til service før den siste fartsetappen viste det seg at oljekjøleren hadde sprukket, og det ble veldig spent stemning blant teamet. Rita og Miriam hadde klart for seg hva som skulle gjøres rett før og rett etter etappen for at de skulle klare å komme seg over målrampa!
De dyttet bilen så langt fram til start som de kunne, og kjørte på høye gir gjennom den korte etappen rundt i sentrum. Det resulterte i at de klarte å komme seg til målrampa, men tapte to plasseringer totalt.

Konklusjonen etter Rally Bohemia er at det har vært en super innholds- og lærerik uke her nede i Tsjekkia. Både for kartleser, sjåfør og ikke minst teamet. Alle har gjort en super innsats for at dette skulle gå bra! Bilen har hele tiden vært super, mye på grunn av gode forberedelser og oppgraderinger, og alt har stemt med noter, tider osv.

Det viktigste av alt, det som var planen før vi dro ned er at vi har utviklet oss på asfalt-underlaget og det er helt klart noe som vi kommer til å kjøre mer på! John Haugland har spilt en stor rolle for oss denne uka. Han har styrt og holdt på slik at vi har kunnet kjøre og ha det moro!

 

Resultatet ble:
22. plass totalt
4. plass i klasse 6
1. plass i «ladies cup»