Misset pallen etter tidsstraff

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2015 - WRC AUSTRALIA
Tidsstraff på 10 sekunder frarøvet Andreas Mikkelsen en plass på seierspallen under Rally Australia. Med fjerdeplass befestet han likevel tredjeplassen i VM-sammendraget, samtidig som teamkamerat Sebastien Ogier sikret seg VM-gull selv om tre runder gjenstår.

Før siste dag hadde Andreas Mikkelsen et håp om å kjempe om seieren. Kun 9,1 sekunder skilte han og Ogier som ledet før siste dag. Men franskmannen viste hvorfor han er verdens beste rallyfører og vant årets tiende VM-runde, og sikret seg med det også sitt tredje strake VM-gull.

– Det er bare å gratulere Seb (Ogier) med både seier i Australia og ikke minst med å ha blitt verdensmester igjen, sier Andreas om teamkameraten i Volkswagen Motorsport.

Selv er han fornøyd med VM-runden ”down under”. På de avsluttende etappene viste det seg at kampen om den siste pallplassen skulle stå mellom nordmannen og briten Kris Meeke. Meeke hadde et forsprang på nesten ni sekunder da dagen startet, men Andreas og kartleser Ola Fløene nærmet seg sekund for sekund. De kjørte raskere enn briten, men dessverre fikk de en tidsstraff på 10 sekunder for å ha kommet for sent inn til service. Det var avgjørende for at Meeke sikret seg tredjeplassen bak Ogier og Jari-Matti Latvala, mens Andreas kom på fjerdeplass. Inkludert tidsstraffen var det bare snaut seks sekunder som skilte Andreas og Ola fra nok en pallplass.

– Jeg er fornøyd med løpet. Jeg tror kanskje dette er ett av vårt beste løp noensinne. Vi gjorde ingen store feil, og holdt hele tiden et høyt tempo. Fjerdeplass er riktignok ikke det vi kom hit for, og jeg legger ikke skjul på at det er veldig frustrerende med en tidsstraff på 10 sekunder. Men vi fortsatte å kjempe helt til siste etappe, og fikk heldigvis med oss et ekstra VM-poeng ved å bli nummer tre på den avsluttende Power Stage-etappen, sier han.

 

Rally Australia 2015

1 Sebastien Ogier

2 Jari-Matti Latvala +12,3

3 Kris Meeke +32,6

4 ANDREAS MIKKELSEN +38,5

5 H. Paddon +55,0

6 O. Tanak +1.38,0

 

VM-sammenlagt etter 10 av 13 VM-runder

1 Ogier (VW) 235 poeng

2 Latvala (VW) 134

3 Mikkelsen (VW) 111

4 Østberg (Citroen) 90

5 Neuville (Hyundai) 86

6 Meeke (Citroen) 71

7 Evans (Ford) 63

8 Tänak (Ford) 62

9 Paddon (Hyundai) 56

10 Sordo (Hyundai) 56