Mistet NM-seieren da girspaken knakk

M_Aasen 14 Gol
Lørdag stilte Marius Aasen og Marlene Engan til start i den andre NM-runden på Gol, Mountain Rally med leid bil. Tilbake i rally allerede to uker etter uhellet, ledet de NM-klassen for tohjulstrekkere helt frem siste prøve. – Midt på et parti der det går som raskest, knakk girspaken og vi fikk store problemer med å komme oss i mål.

Vi hadde heldigvis en god ledelse, så det ble til slutt andreplass, sier Marius Aasen.

 

Duoen startet Mountain Rally Norway ved å ta ledelsen allerede på første etappe som bare var på et par kilometer med flere sekunder. Her viste de konkurrentene at de var fortsatt å regne med etter rundvelten i Sigdalsrally for to uker siden.

 

Men da Steve Røkland, Aasens argeste konkurrent brakk girspaken allerede på SS 2 ble taktikken for NM-gull i løpet endret.

 

– Da bestemte vi oss for å roe ned, fortsette i vårt eget tempo og lære oss bilen. Det viktigste for oss var å sikre NM-poeng, derfor var ikke skuffelsen stor da svenske Fredrik Åhlin (hans resultat teller ikke i NM) gikk så vidt forbi oss på totalisten mot slutten av løpet, forteller Aasen.

 

Da det gjensto en prøve av løpet, ledet de NM-klassen med nesten 30 sekunder til andremann. De skulle bare gjennom en rask sisteprøve på nesten 1 mil før de kunne slippe jubelen løs.

 

– Jeg fikk helt sjokk da også jeg skulle sitte med girspaken i hånda. Knekt på akkurat samme sted som Steve hadde gjort tidligere på dagen. Det skjedde midt inne på et parti hvor det går som raskest, og vi skulle gire et hakk ned i en krapp sving før det gikk fort igjen. Plutselig var vi nede i 1. gir, sto helt stille og måtte prøvde iherdig å finne ut av hvordan vi skulle få bilen i gir. Vi fikk satt den i 4 gir, men da det begynte knot på slutten av prøven ble det vanskelig. Sekundene bare raste, og jeg skjønte med en gang at seieren var tapt.

 

De endte til slutt på en andreplass i NM for tohjulstrekkere, 20 sekunder bak vinneren, og fikk med seg viktige NM-poeng.

 

– Vi er kjempefornøyde med å i det hele tatt stille til start, og ha gjennomført Mountain Rally med leid bil som jeg kan takke mine sponsorer, samarbeidspartnere og privatpersoner for. Vi har nå lagt uhellet helt bak oss, og jobber mot både nasjonal og internasjonal satsning i rally i 2014. Vi vet at farten er der, og med det kommer nok også resultatene vi jobber for også, avsluttet en fornøyd Marius Aasen.