– Mitt dårligste resultat noensinne i rallycross.

A_Bakkerud_14_BEL
Helgens VM runde i Belgiske Mettet ble helsvart for bergenseren Andreas Bakkerud. Et motorhavari ødela for lørdagens to heat og søndag ble det ytterligere problemer:

– Jeg pushet til det maksimale, og litt over grensen som gjorde at vi fikk enda en brutt omgang.  Dermed var helgen over, og det er vel den aller dårligste plasseringen jeg har hatt i rallycross karrieren min, forteller Bakkerud.
Lørdagen startet godt, og på trening var Bakkerud i toppen hele veien.
Da starten i første omgang gikk ble det imidlertid bråstopp:

– En feil i motoren førte til totalt ras, og det var bare småbiter igjen. Teamet jobbet iherdig for å prøve å bli klare til andre omgang, men skadene var for omfattende, forteller Bakkerud.
Søndag var bilen igjen god som ny, og Bakkerud var motivert for å pushe den til det ytterste for å få de nødvendige poengene for å nå semifinale: – Påkjenningene på bilen er enorme på denne banen, og det endte med en ødelagt bakstilling i tredje omgang. Dermed var bilen umulig å kjøre, og jeg måtte bryte enda et heat.

Selv om Bakkeruds karrierer har hatt mange oppturer har det ikke alltid vært stang inn.
Han innrømmer allikevel at denne helgens nedtur var tung å svelge.
– Jeg må innrømme det kom noen tårer etter at tredje omgang ja.
Samtidig viser helgen hvor ekstrem sporten vår er, og hvor kort veien er fra topp til bunn. Jeg vet at veien til toppen igjen er like kort, smiler Bakkerud.

Det er også positive ting å ta med fra helgen for Bakkerud som kjørte fjerde omgang som en gjennomkjøring og test: – Jeg ville jo ikke ende helt sist heller, og samtidig fikk vi en god test på nye innstillinger på regn. Startene har også vært gode, og jeg har hatt gode rundetider de får rundene vi har kjørt.

Bakkerud har nå tre uker sommerferie, de har han en plan om å bruke på å forberedelser: – Jeg skal lade batteriene max, og være heltent før neste løp som går i Canada første uken i August!