– Mitt morsomste løp

P_Solberg_15_BEL
-Andreplassplass i VM-runden i Belgia er som seier å regne. Jeg er iallfall like glad inni meg. Å vite at jeg reiser herfra med sju VM-poeng større forsprang enn da jeg kom hit, er mer enn hva jeg drømte om, sier Petter Solberg.

 

På selveste nasjonaldagen ville det smakt fortreffelig med seier, men den sjansen lot jeg selv gå fra meg allerede i semifinalen. Jeg ble for første gang denne sesongen ukonsentrert på startlysene og satte i gang litt for raskt. Straffen ble dobbelt antall turer innom joker-runden – hvilket normalt gjør det om ikke umulig, så iallfall svært vanskelig, å ta seg videre til finale.

 

Men jeg gikk noen runder med meg selv og bestemte meg for å gi det et forsøk. Jeg kom meg ut først av første sving og lot rallyføreren i meg komme tilbake bak rattet. Min radiohjelper Ole Johan Rustad tok kontroll fra tårnet og sendte meg inn i joker-rundene akkurat til riktige tidspunkter. Bare en liten glipp av meg siste gang innom førte til at jeg fikk for mye hjulspinn, og det ble tap med 8/10 sekund.

 

I praksis røk også seieren med den annenplassen.

 

I finalen fikk jeg en god start fra annen rekke, lukket «luka» til PG Andersson foran og kom også der ut på annenplass, nå i rygg på Toomas Heikkinen. Vi forsøkte på en tidlig joker-strategi, men Heikkinen luktet lunta og gjorde sin alternativsving på runden etter. Derfra bestemte vi oss for å sikre annenplassen og de viktige VM-poengene. Strategien vår handler i stor grad om ikke å ta unødig risiko. Neste VM-runde går allerede neste helg (Lydden Hill, England), og det er avgjørende å stille med en redskap i 100 prosent stand også der.

 

Vi leder VM med hele 22 poeng etter bare tre runder. På tre løp er det blitt tre plasseringer på seierspallen, hvilket jeg er strålende fornøyd med. Vi har en sesongplan og taktisk gjennomtenkt plan som jeg tror på og følger til punkt og prikke. Den strategien har bidratt til 12 plasseringer på seierspallen i løpet av totalt 15 VM-løp i rallycross de siste to sesongene…

 

Også i Belgia satte vi raskeste rundetid, og vi innehar nå banerekordene på samtlige tre VM-arenaer vi har vært på hittil i år.

 

Nok en gang må jeg gi PSRX-teamet mitt det meste av æren. I samtlige ledd hadde vi full kontroll gjennom hele helgen. Min teammesterskap-makker Liam Doran hadde en helg fylt med utur. Likevel er vi nummer to i teammesterskapet, kun tre poeng bak Ford-teamet til Andreas Bakkerud og Reinis Nitiss.

 

Resultater FIA World RX of Belgium:

1 Toomas Heikkinen         4m02.117s
2 Petter Solberg           4m02.957s
3 Reinis Nitiss                 4m08.822s
4 P-G Andersson             4m09.700s
5 Andreas Bakkerud        4m29.542s
6 Mattias Ekstrom            N/A

Fører-VM sammenlagt:
1 Petter Solberg           82pts
2 Johan Kristoffersson      60pts
3 Toomas Heikkinen         57pts
4 Andreas Bakkerud         56pts
5 Timmy Hansen             50pts
6 Reinis Nitiss                 48pts

Teammesterskapet sammenlagt:
1 Ford Olsbergs MSE       104pts
2 SDRX                         101pts
3 Marklund Motorsport    100pts