Møller Bil Motorsport fortsetter å imponereMøller Bil Motorsport fortsetter å imponere

Moller_13_okt
Lørdag kjørte Møller Bil Motorsport inn til sin tredje strake andreplass i det tyske langdistansemesterskapet VLN på den 25 kilometer lange Nürburgring Nordschleife.

Nok en gang klarte Møller Bil Motorsport sin målsetting om en pallplassering i den tøffe SP3T-klassen for biler med to liters turbomotorer i det tyske langdistansemesterskapet på Nürburgring. Men denne gangen kunne det faktisk ha gått enda bedre hadde det ikke vært for uflaks.

– Målet før helgen var en pallplassering og alle i teamet har gjort en kjempejobb. Derfor er vi veldig godt fornøyd, men det var faktisk litt ”stang ut” for oss denne helgen, forklarer Håkon Schjærin som er både teamsjef og sjåfør sammen med Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold.

Det norske teamet, som kjører en Audi TT 2,0 TFSI, valgte en forsiktig strategi under kvalifiseringen og gikk ikke ut på de aller mykeste dekkene. Likevel kjørte Atle Gulbrandsen inn til andre startposisjon med en tid på 08.43. Tyske Christoph Breuer, som kjører Møller Bil Motorsports søsterbil, som også har et teknisk samarbeid med Raeder Motorsport, kjørte inn til ny rekord i SP3T-klassen med en tid på 08.36 satt på de mykeste dekkene.

– Vi kunne helt sikkert ha kjørt fortere og kjempet om pole position vi også, men vi er ikke her for å sette rekorder. Vi visste at vi hadde en god startposisjon og valgte det sikre fremfor det usikre, sier Håkon Schjærin.

Det var Atle Gulbrandsen som startet løpet for Møller Bil Motorsport denne gangen, og han hadde en god start og kom ut på andreplass, rett bak lederbilen. Avstanden mellom de to holdt seg mellom ett og seks sekunder, helt til det begynte å nærme seg det første depotstoppet.

– Jeg hadde god kontroll på situasjonen, og fulgte Christoph Breuer i ledelse selv om jeg kjørte relativt rolig. Jeg var imidlertid litt uheldig et par ganger da jeg ble liggende bak noen langsommere biler som vi tok igjen med en runde, og som kjørte unødvendig langsomt i et par gulflaggsoner, hvor det er forbikjøring forbudt, forklarer Atle Gulbrandsen.

Likevel var ikke Møller Bil Motorsport mer enn rundt 20 sekunder bak lederbilen da det var klart for det første depotstoppet. Da skjedde imidlertid noe som ikke skal skje i et langdistanseløp, men som på grunn av svært uheldige omstendigheter rammet Møller Bil Motorsport denne gangen. Håkon Schjærin forklarer:

– I utgangspunktet hadde vi planlagt å kjøre ni runder før det første depotstoppet, men de første rundene viste seg å bli blant de raskeste rundene som er kjørt i SP3T-klassen i løpssammenheng noen gang, med de fleste rundene nede på 08.40-tallet. Derfor fikk vi beskjed av Audi at vi mest sannsynlig ikke ville ha bensin til å kjøre ni runder, og at vi derfor måtte inn etter åtte. Problemet var at vår søsterbil også skulle inn etter åtte runder, og det er ikke en egen bensinpumpe til alle de 200 bilene som starter løpet. Vi fikk derfor låne bensinpumpa utenfor vår nabogarasje med lovnader om at denne kom til å være ledig når vi skulle inn til vårt depotstopp. Men da vi kom inn stod det plutselig en annen bil der, som overraskende nok hadde gått inn i pit etter bare sju runder. Resultatet var at vi måtte vente i to minutter før vi fikk fylt bensin, og alle våre muligheter til en seier forsvant der og da.

Etter det svært lange depotstoppet hadde Møller Bil Motorsport falt ned til en tredjeplass, men etter sterk kjøring av Håkon Schjærin og Kenneth Østvold kom teamet seg opp på en andreplass igjen, og holdt denne plasseringen til mål.

– Nok en gang har teamet gjort en perfekt jobb. Våre depotstopp var strålende, vi sjåfører har kjørt godt og vår Audi TT har gått helt feilfritt igjen. Vi kunne kanskje ha kjempet om en seier i dag, men det som skjedde i forbindelse med det første depotstoppet var utenfor vår kontroll, avslutter Håkon Schjærin.

Vinnere av SP3T-klassen ble Christoph Breuer og Elmar Deegener, mens Manuel Metzger og Heinz Schmerzal kom på tredjeplass. Alle de tre beste teamene kjørte med Audi TT 2,0 TFSI. Møller Bil Motorsport kom også på en 17. plass totalt av de rundt 200 bilene som startet, mens totalvinner ble Maxime Martin og Nicky Catsburg i en BMW Z4 GT3.

VLN-mesterskapet fortsetter nå med et løp den 12. oktober, men Møller Bil Motorsport skal ikke kjøre igjen før finaleløpet den 26. oktober.